Amerikanske innkjøpssjefer på kurs

For tredje år på rad arrangerer Eksportutvalget for Fisk et omfattende sjømatseminar i New York, Seafood Summit. Denne uken møtes importører, aktører i amerikansk storhusholdning og kjente amerikanske kjøkkensjefer for å diskutere norsk sjømat

I løpet av det to dager lange seminaret skal deltakerne blant annet lære mer om markedsforhold, matvaretrygghet og norsk sjømat og akvakultur. De skal også besøke kjente restauranter på Manhattan, og få et innblikk i nye trender innen sjømat. Blant deltakerne er 18 innkjøpssjefer som representerer over 3200 restauranter med en omsetning på USD 6 milliarder. I alt 8 norske importører er også med. En undersøkelse etter fjorårets arrangement ga svært positive tilbakemeldinger, både fra de norske og de amerikanske deltakerne. Norge eksporterte sjømat for totalt 1,3 milliarder kroner til USA i fjor. Det amerikanere kjøper mest av, er fryst torskefilet og røkt laks.

Publisert: 08.05.2003 , 09.49


Siste saker

X