Engelskmenn roser miljøvennlig norsk sjømat

Matskribenter i den engelske avisen The Guardian skryter av norsk, miljøvennlig sjømat etter Tromsøbesøk tidligere i høst, melder Eksportutvalget for fisk (EFF).

Journalistene var med den engelske kokken Kenny Atkinson til Tromsø etter at han vant en kokkekonkurranse EFF arrangerte i England i sommer. Premien var en Norgestur, der de engelske gjestene bl.a. ble tatt med på en skikkelig fisketur utenfor Tromsø. Ombord i sjarken var både en kokk, folk fra EFF og pressefolk fra The Guardian, som helt tydelig ble imponert – og sjarmert . Etter Tromsøbesøket har journalistene Silvena Rowe og Malcolm Gluck laget oppskrift til et billig middagsselskap med norsk sjømat som ble publisert i The Guardian. Avisen skryter av at den fantastiske torsken som fiskes i farvann langs norskekysten og i Barentshavet kan spises med god samvittighet. ? Den norske villtorsken stammer fra bærekraftige fiskebestander og er et utmerket alternativ til den truede Nordsjø-varianten, står det å lese i den engelske avisen. I tillegg har journalistene publisert oppskriften på det de selv kaller en fantastisk klar og ytterst smakfull suppe av norsk hyse og reke. ? Jeg har brukt norsk hyse og reker. Fisken er tykk med store, saftige flak. Rekene er rosa juveler, de beste kaldvannsreker som finnes, skriver Silvena Rowe i The Guardian om de norske råvarene.

Publisert: 18.12.2003 , 07.00


Siste saker

X