Grønt skjær over årets Tekmar

Det er duket for tiårsjubileum for konferansen Tekmar. Med forestående utdeling av 45 nye konsesjoner, vil det trolig ligger et "grønt skjær" over årets konferanse, som vil åpne for diskusjon og debatt.

 Elisabeth Nodland

Tekmar – Innovasjon i havbruk, arrangeres i år for tiende gang. Konferansen starter i dag, og holdes i år på Clarion Hotel & Congress i Trondheim.

Årets program er rettet mot i automatisert lakseoppdrett hvor fokuset vil være på løsninger for økt effektivitet og redusert dødelighet.

Tekmar har de siste årene hatt stadig stigende antall deltagere, og i år er det ny rekord.

– Vi nærmer oss 270 deltagere på årets konferanse, og vi har derfor svært høye forventninger, sier Leif Magne Sunde i Sintef til Norsk Fiskeoppdrett/Kyst.no. Jeg tror vi treffer godt på tema og aktualitet, og det er nok noe av grunnen til at det er slik god oppslutning. I tillegg er det en litt annerledes konferanse hvor deltagerne selv er med på å diskutere ulike problemstillinger i grupper. Det bidrar til at deltagerne er mer aktive enn ved den tradisjonelle formen, hvor man bare skal sitte og lytte. Vi er opptatt av at det er puls og drive gjennom hele konferansen, og det er derfor vekselsvis gruppediskusjoner, sesjoner med foredrag samt gode pauser for videre diskusjon.

Temaene spisses

– Vi har også de siste årene spisset temaene ytterligere, slik at det er meget spesifikke problemstillinger som skal diskuteres, sier Sunde. Dette er trolig nok en faktor for den økte interessen. Siden alle får utlevert plass og bordnummer vil man også i større grad få mulighet til å knytte nye kontakter. I fjor var om lag 70 prosent av deltagerne fra industrien, og foreløpig ser det ut til at dette også blir tilfelle i år.

Grønt skjær

Det blir to hektiske dager med foredrag og diskusjoner. Fokuset er både på fortid, nåtid og fremtid med aktuelle teknologiske og operasjonelt orienterte presentasjoner. I tillegg vil det med forestående utdeling av 45 nye konsesjoner ligger et «grønt skjær» over årets Tekmar.

– Vi regner med at dette vil bli diskutert bredt, både i gruppediskusjoner og i pauser. Hva vil «45 grønne konsesjoner» innebære i forhold til teknologiutvikling og hvilken retning går den sjøbaserte teknologien for å svare på miljøutfordringene, er spørsmål vi ønsker å finne svar på, sier Sunde.

Publisert: 04.12.2012 , 07.00


Siste saker

X