Italiensk vinnerkokk til Norge

For andre året på rad har Eksportutvalget for fisk (EFF) arrangert konkurranse for skolekokker i Italia. Den unge vinneren slo til med lasagne av røykt laks og tørrfiskterte, og innkasserte dermed førstepremien, en tur til Norge, står det i en melding.

Den 18 år gamle vinneren, Carmine De Pascale fra Milano får i tillegg hospitere på en norsk restaurant under oppholdet, noe han gleder seg svært til. ? Kokkekonkurransen er et ledd i markedsføringen av norske fiskeprodukter i Italia. I forkant av konkurransen holder vi seminar på de beste kokkeskolene her i landet. På den måten får vi spredd kunnskap om norsk fisk, dens historie og tradisjon til neste generasjon kokker, sier markedssjef for EFF i Italia, Birgit Aarønæs Zanella. Interessen for å delta på seminarene og konkurransen er stor og både skolekokkene og lærerne er glade for å lære mer om norsk laks, tørrfisk, klippfisk og saltfisk. ? Norwegian Seafood Challenge som konkurransen heter, bygger på seminarene vi holder i løpet av året og kokkene som deltar velges på bakgrunn av oppskrifter de sender inn, forteller Aarønæs Zanella. I år måtte deltakerne lage en forrett og en hovedrett ? én av laks og én av enten klippfisk, saltfisk eller tørrfisk. ? Dommerne var svært fornøyde og de unge kokkene fikk skryt for rettene og innsatsen under konkurransen. Det var rett og slett imponerende å se hvilke typiske italienske retter de laget med norsk fisk, forteller Birgit Aarønæs Zanella. Vinnerretten var altså en forrett av lasagne med røykt laks, basilikumsaus og paprikakrem og en hovedrett som besto av tørrfiskterte med pecorinoost (ost av sau), squashblomster og glaserte grønnsaker.

Publisert: 15.12.2003 , 08.25


Siste saker

X