Journalister i Italia på opplæring

Italienske toppkokker lærer italienske journalister alt om Norsk Sjømat. De går på kurs for å lære å tilberede norsk laks, tørrfisk, klippfisk og saltfisk.

Journalistene er invitert på kurs i regi av Eksportutvalget for fisk og skriver til vanlig for mat- og damemagasiner. Kursmenyen har påskemat som tema. Ukebladene har lang deadline på denne type stoff og arbeider allerede nå med artikler om Norsk Sjømat til påskeutgaven. Det er femte gangen Eksportutvalget arrangerer kurs for journalister i Italia. Italienske journalister får demonstrert tilberedning av Norsk Sjømat på IPCA, Istituto per la Promozione della Cultura Alimentare (institutt for fremme av matkultur) i Milano. – Det er viktig å informere om norsk laks, tørrfisk, klippfisk og saltfisk og produktenes opprinnelse og historie. Når journalistene tilbereder produktene selv får de god kjennskap til kvalitet, smak, anvendelse og næringsinnhold. De får også informasjon om hvordan Norsk Sjømat produseres og kontrolleres. Kursene bidrar også til å rette opp i vanlige sammenblandinger av tørr-, salt- og klippfisk forteller fiskeriutsending i Italia, Birgit Aarønæs Zanella.

Publisert: 11.02.2003 , 07.00


Siste saker

X