Klar – ferdig – laks!

Det store grillmesterskapet for små kokker gikk av stabelen under Gladmat-festivalen i Stavanger sist helg. 5 unger i alderen 8 til 12 år konkurrerte om hvem som grillet den beste laksen.

Espen Gunvaldsen (12) gikk av med seieren – kanskje fordi han hadde et luretriks i lommen? Litt sitronpepper gjorde susen, og dommerne, Halvor Hedenstad fra Gastronomisk Institutt og 2 barn fra publikum, hadde ingen problemer med å kåre vinneren. Premien var en flott grill. De andre finalistene konstaterte at de måtte legge seg i hardtrening til neste år. Deltakerne i grillkonkurransen «Klar ferdig laks!» ble plukket ut etter at de hadde vist sine kunnskaper om sjømat inne i Barneteltet. I dette teltet var det adgang forbudt for foreldre – mens unger mellom 6 og 10 år var hjertelig tilstede. I barneteltet tok profesjonelle kokker imot ungene, og fortalte om matkultur i forskjellige deler av Norge. Deretter laget ungene selv godteri med ny vri – klippfisk-lollipops med fisk fra Nord-Norge! Reker fra Sørlandet, blåskjell fra Østlandet og ørret og steinbit fra Vestlandet var også med i de fantastifulle skattekistene som ungene laget. Mer enn 500 unger var innom Barneteltet. Hver dag var det lange køer utenfor teltet. -Uten tvil et populært tiltak, forteller Helga Marie Johnsen i Eksportutvalget for fisk. Det er EFF som i samarbeid med Gastronomisk Institutt, Gladmat-festivalen og SND står bak dette arrangementet. -Målet er at barn skal få kjennskap til og være stolte av den norske matkulturen, hvor mye er basert på sjømat. Det er en myte at barn ikke liker fisk – de må bare få lov til å tilberede den selv, slår Helga Marie Johnsen fast.

Publisert: 31.07.2003 , 07.00


Siste saker

X