Kokker for en dag i Bergen

Er den vasket og ferdigskrellet? Dette og andre ting lurte unger fra Bergensbarnehagene på, da de var kokker for en dag under arrangementet Sjømat for alle i Bergen.

Eksportutvalget for fisk inviterte – og inspirerte – ungene til å lage sine egne festmiddager, på grill. På menyen sto steinbit, torsk, sei og ørret, pluss grønnsaker i alle regnbuens farger. Ungene fikk selv velge og sette sammen sin egen skattekiste – noe alle klarte med glans! -Barn liker fisk når de får den servert på sin måte. Med enkle grep kan fiskemåltidet forvandles til glede for kresne barnemunner. Fjorårets Sjømat for alle ble så vellykket at vi også i år ønsket å gi de minste muligheten til å finne sine egne favoritter og tilberede maten selv, sier matfaglig konsulent hos Eksportutvalget for fisk, Ingebjørg Moe. Lekteren ved Torget var publikumsarena for Sjømat for alle. Arrangementet skal gi kunnskap og skape begeistring for sjømat og sjømatnæringen. I år fikk arrangørene også ekstra god drahjelp av værgudene: Skyfri himmel og mange varmegrader lokket bergenserne ut på Torget. Det er stiftelsen Fiskeriforum Vest som arrangerer Sjømat for alle, et sjømatarrangement med nasjonal profil.

Publisert: 01.09.2003 , 12.46


Siste saker

X