Kulinarisk laksevisum til Russland

Den kjente russiske kokken Askold Ivashenko brukte nylig Norsk Laks i de tradisjonsrike russiske rettene Borsj, Soljanka, Pelemani og Bliny. Det skjedde på matmessen "Ekspo-Vitrina" i Moskva 16. og 17.april i år.

Ivashenko hadde med seg et trettitalls kolleger fra byens restauranter som lot seg inspirere til å bruke Norsk Laks i de populære russiske rettene, melder Eksportutvalget for fisk. For vel 1 år siden ble kokker i St. Petersburg presentert for Eksportutvalgets prosjekt Norsk Laks i etnisk kjøkken – «Med kulinarisk visum til Russland». Messen i Moskva var en fortsettelse av prosjektet. – Laksen kan tilberedes på mange forskjellige måter (kokt, fritert, stekt, innbakt, rå osv), og smaken er akkurat passe utpreget, slik at den ikke tar bort smaken fra andre ingredienser. Dermed beholder retten sitt særpreg, sier Julia Seljeseth i Eksportutvalget for Fisk. Eksportutvalget for fisk mener det er viktig strategisk å markedsføre Norsk Laks i Russland, spesielt innenfor hotell-, restaurant- og cateringsektoren. Lakseeksporten til våre naboer i øst økte med 70% i volum og 34% i verdi fra 2001 til 2002. Eksporten i 2002 var på 11 449 tonn. Tendensen nå er at fersk laks blir stadig mer etterspurt.

Publisert: 24.04.2003 , 08.12


Siste saker

X