Norsk laks stimulerer spanske barns ganer

Sist uke inviterte Eksportutvalget for Fisk spanske skolebarn til å oppleve norsk laks gjennom arrangementet "Sansenes verksted" i Madrid.

På «sanseverkstedet» gikk de om lag 400 elevene gjennom en løype på én time inne på det 400kvm store stand-området. Der kunne de blant annet se 400 tegninger fra en tegnekonkurranse med laks som tema. Spanias minister for landbruk, fiskeri og mat, Miguel Arias Cañete, delte ut premien til vinneren av konkurransen. Foruten å se på tegningene, fikk elevene føle i lukkede kasser med isvann, garn, taustumper, og fuktige svamper; lukte seg fram blant pepper, paprika, røkt laks i «luktekasser»; høre lyder i en 12 meter lang lydtunnel med sus fra hav, vind, båter, ekkolodd og måkeskrik; og smake selvlaget tapas av røkt laks hvor de brukte ingredienser som var enten sure, søte, bitre eller salte. Barna fikk eksperimentere fritt da de laget tapas, og det resulterte blant annet i hittil ukjente retter som tapas med røkt laks og lakris! – I Eksportutvalget forsøker vi å få til en mer helhetlig kommunikasjon inn i spansk samfunnsliv. Det tror jeg vi har klart med «Sansenes verksted». Vi er overveldet av responsen fra barn, bransjen og media. Det er tydelig at ideen har fenget. Vi har snart vært på alle TV-kanalene, blant annet som hovednyhet på Spanias største TV-kanal, TVE. Nyhetene på denne kanalen har mellom seks og åtte millioner seere, sier Arne Sørvig, Eksportutvalgets fiskeriutsending til Spania. Sanseverkstedet er en del av en større gastronomimesse i Madrid ? «Salon Internasjonal del Club del Gourmet». Messen har i år 1000 utstillere og mottar om lag 50 000 besøkende.

Publisert: 07.04.2003 , 08.51


Siste saker

X