Norsk seifilèt som råvare

Norsk Seifilet er valgt som råvare til Årets Kokk-konkurranse, Vuoden Kokki, i Finland 2004, melder Eksportutvalget for fisk (EFF).

-Finland har i flere år vært et viktig marked for den norske seien. Det er derfor svært positivt at den nå er valgt som råvare for de beste kokkene i Finland, sier markedsansvarlig for Finland i Eksportutvalget for fisk, Kjetil Undseth. Den finske kokkekonkurransen går av stabelen 18. og 19.mars neste år, samtidig med Gastronomi-messen i Helsinki. Invitasjoner er allerede sendt ut til hele det finske gastronomi- og kokkemiljøet. Det er ikke første gang Norsk Sjømat er representert som råvare i den finske kokkekonkurransen. I fjor sto fersk Norsk Laksefilet på menyen under semifinalen for Årets Kokk. I den nasjonale Bocuse d’Or kåringen, var Norsk Ørret hovedråvare. -På denne måten blir Finlands fremste kokker godt kjent med kvaliteten på flere norske sjømatprodukter, understreker Kjetil Undseth. Norsk Seifilet frister finnene. Norsk Sei er et forholdsvis stort produkt i Finland, og mye av den kommer fra Norge. I fjor eksporterte vi ca. 2100 tonn Norsk Sei til Finland, til en verdi av 51 millioner kroner.

Publisert: 11.08.2003 , 07.00


Siste saker

X