Norsk Sjømat i Moskva

I morgen går startskuddet for årets største norske sjømatmarkering i Russland. Messen World Food åpner, og både Eksportutvalget for fisk og ni norske eksportører deltar med stand på denne messen.

World Food er en av de største møteplassene mellom norske og russiske aktører i næringen. I fjor var mer enn 50 000 mennesker innom de mer enn 800 utstillerne på messeområdet. I tillegg til de 9 norske eksportørene som har egen stand på messen i år, deltar et tjuetalls andre eksportører under World Food. Onsdag kveld arrangerer Eksportutvalget for fisk og Den norske ambassaden en sjømatpresentasjon, der 250 gjester fra norsk og russisk fiskerinæring kan glede seg til mye god Norsk Sjømat, tilberedt av kokker fra Gastronomisk Institutt. Den norske ambassadøren i Russland, Øyvind Nordsletten, har for første gang i år bestemt seg for å dele ut en pris , «The Norwegian Seafood Award». Denne skal gå til en russisk bedrift eller en enkeltperson som har gjort en spesiell innsats for Norsk Sjømat. Samtidig med World Food er det Norsk Sjømatuke på et av de beste hotellene i Moskva, Marriott Aurora. Der er det Norsk Sjømat på menyen hele uken, tilberedt av kokkene fra Gastronomisk Institutt. En av kokkene fra Gastronomisk Institutt skal lære russiske unger å lage enkle, men spennende fiskeretter, og det planlegges også et aldri så lite kokkekurs for interesserte journalister. Russland er et av de viktigste enkeltmarkedene for eksporten av norsk sjømat. Russerne kjøpte sjømat fra Norge for mer enn 1 milliard NOK iløpet av årets 8 første måneder, og Russland er vårt viktigste marked på sild og lodde. Norge eksporterer også mye ørret til våre naboer i øst, og markedet for laks er økende, sier landansvarlig for Russland i Eksportutvalget for fisk, Julia Seljeseth.

Publisert: 22.09.2003 , 10.45


Siste saker

X