Norsk sjømat på hurtigrutedåp

Lørdag ble det nye hurtigruteskipet MS "Midnatsol" døpt av Rut Brandt i Hamburg. Et samarbeid mellom Hurtigruten og Eksportutvalget for fisk sørget for at 650 inviterte gjestene fikk en presentasjon av norsk sjømat i form av både bilder og sjømatbuffet.

I forkant av dåpen inviterte Eksportutvalget til en stor sjømatmottakelse med fiskeriminister Svein Ludvigsen tilstede. Norges nybakte verdensmester i kokkekunst Charles Tjessem sto for tilberededelse og presentasjon av sjømaten sammen med Gastronomisk Institutt. I samarbeidsprosjektet inngår det også en pressetur med MS «Midnatsol» for tyske journalister. På tur til Lofoten vil journalistene få lære mer om norsk fiskerinæring. Fiskeriutsending i Tyskland, Terje Martinussen forteller at Tyskland er Hurtigrutens største marked. Når det gjelder sjømat er norsk sjømat den største aktøren i Tyskland. -Et samarbeid er naturlig fordi tyskere er kresne og meget opptatt av kvalitet. Både Hurtigruten og norsk sjømat mener å tilfredsstille deres høye krav til kvalitet.

Publisert: 24.03.2003 , 09.36


Siste saker

X