Populært laks- og ørretseminar i Belgia

Over 500 belgiske aktører innen hotell-, restaurant- og catering deltok nylig på et seminar der de fikk lære om og smake på Norsk Sjømat. Vandermaesen Cook-In varte i 2 dager, og ble arrangert av en av Belgias største distributører av sjømat i samarbeid med Eksportutvalget for fisk (EFF).

Hovedattraksjonen på Vandermaesen Cook-In var produkt- og kvalitetsdemonstrasjonene av Norsk laks og ørret utført av Halvor Hedenstad fra Gastronomisk Institutt i Stavanger. I tillegg markedsførte Eksportutvalget Norsk sjømat ved hjelp av en informasjonstand, og delte ut smaksprøver av røkt Norsk ørret. I 2002 ble det eksportert 7357 tonn laks til Belgia til en verdi av 170,5 millioner NOK. Eksporten av Norsk ørret til Belgia var i fjor 72 tonn og hadde en verdi på 1,3 millioner NOK, melder EFF.

Publisert: 28.05.2003 , 07.57


Siste saker

X