Stewart Mclelland CEO The Scottish Salmon Company

Scottish Salmon Company også rammet av AGD

På tross av at laksesykdommen Ameobic Gill Disease har nådd Scottish Salmon Companys anlegg, økte selskapet omsetningen i tredje kvartal.

Lakseparasitten her spredd seg som en farsott fra sommeren og utover. Samtlige selskaper med operasjoner i Skottland har lidd store tap på grunn av lakseparasitten.

Både Marine Harvest, Grieg Seafood og nå Scottish Salmon Company melder om at AGD har gjort sitt for å gjøre et trangt kvartal enda trangere.

The Scottish Salmon Company rapporterer for tredje kvartal netto driftsinntekter på 21.5m pund, tilsvarende 200 millioner kroner. Det er opp 165 millioner kroner fra samme kvartal i fjor. Slaktevolumene var opp til 6607 tonn (4686 tonn) for 3. kvartal 2012, skriver selskapet i en børsmelding.

Høyere volumer kommer som følge av en ubalanse registrert i produksjon. Imidlertid har spotprisene svekket og fôrkostnader fortsatte å stige.

Les mer: Brønnbåter – en risikofaktor for spredning av AGD

Artikkelen fortsetter under bildet..

Stewart Mclelland CEO The Scottish Salmon Company

Stewart McLelland, konsernsjef i SSC, melder om høyere slaktevolum og økt omsetning i kvartalet. Samtidig er selskapet også rammet av amøbesykdommen AGD.  

 

Resultater preget av AGD

Forekomsten av Amoebic Gill Disease (AGD) og andre biologiske utfordringer, har også blusset opp under høyere vanntemperaturer. Dette har ført til økt dødelighet, lavere vekst og økte produksjonskostnader.

Les mer: Amøbesykdommen truer skotsk oppdrettsnæring

Disse problemene knyttet til de biologiske utfordringene vil også bære over i 4. kvartal 2012. Slaktevolumene i andre halvdel av 2013 vil imidlertid være påvirket av tapene i dette kvartalet.

Biologiske problemer til tross, selskapet leverte overskudd i tredje kvartal. Driftsresultatet før avskrivninger endte på 2,0m pund mot (£ 2.2m). EBIT før verdijustering av biomasse var 0,13M pund (0.69m).

– Q3-resultatene speiler bredere bransjetrender og reflekterer de naturlige utfordringene næringen som helhet sliter med. Når det er sagt, Scottish Salmon Company har vært resolutt i håndteringen av disse utfordringene. Vi har opprettholdt vårt fokus på lang sikt, holde selskapet på kurs for å øke volumer av premium laks til 29.000 tonn i 2014, sier Stewart McLelland, administrerende direktør i Scottish Salmon Company.

Videre heter det i meldingen:  

– Scottish Salmon Company er fokusert på å utvikle sin kundebase, åpne opp nye distribusjonskanaler og sikre langsiktig kontrakter. Med introduksjonen av Freedom Food oppdrettslaks, har SSC nå startet levering til en ny toppforhandler i UK. Det har gitt en volumøkning til franske røykerier og har utvidet sine distribusjonskanaler til Japan og Kina, og samtidig styrket sine innenlandske kunderelasjoner, melder selskapet.

Nye lokaliteter sikret

Selskapet ble også fått samtykke til en ny lokalitet i Gometra, Mull, som støtter under selskapets strategiske planer om å vokse til produksjonsvolum til 40.000 tonn per år.

De nye lokalitetene vil levere opp til 2500 tonn laks i 2014

– Hele tiden under vanskelighetene det siste kvartalet, og også gjennom hele 2012, har vi fortsatt å arbeide i nært samarbeid med andre aktører i bransjen for å overvåke, administrere og se etter løsninger på de biologiske utfordringene fra sommeren.

– Ettersom utsiktene for industrien er fortsatt positive, fortsetter vi å fremme vår visjon om høykvalitets bærekraftig oppdrettslaks på verdensbasis samtidig som vi gjennomfører planene om å utvide produksjonen.

Publisert: 29.11.2012 , 09.46


Siste saker

X