Sjømat er gladmat

Barn liker fisk bare de får lage den selv. Over 500 barn får prøve seg som kokker under Gladmatfestivalen i Stavanger. I tillegg skal Norges beste sjømatpizza kåres.

Gladmatfestivalen som starter onsdag er den fjerne i sitt slag. Eksportutvalget for fisk deltar med mange aktiviteter både for store og små. NM i Sjømatpizza På selve åpningsdagen arrangeres NM i Sjømatpizza og i juryen sitter fiskeriministeren sammen med flere kokker. Seks pizzakokker skal i ilden og konkurrere om en tur til pizzaens hjemland, Italia. Tidspunkt: Onsdag 23. juli kl. 14.00 i Gladmat-teltet (på Strandkaien). Juryen smaker fra cirka kl 14.45. 500 barn med sjømat Norge rundt! Hver dag fra kl 1200-1800 skal barna selv få være kokker under Gladmat-festivalen. Her skal de lage et måltid med spesialiteter fra ulike deler av Norge. «Lollipops» av klippfisk fra Nord-Norge er godteri med ny vri. Med reker fra Sørlandet, blåskjell fra Østlandet og ørret og steinbit fra Vestlandet skal barna lage sin egen skattekiste. I år ventes rundt 500 barn i alderen 6-10 år innom teltet på Gladmatfestivalen. Onsdag 23. juli får kanskje noen av barna hjelp av fiskeriministeren i kjøkkenteltet. Tidspunkt: Hver dag fra kl. 1200-1800. Lørdag til kl.1600. Sted: Like ved Gladmat -scenen på Torget. Det er Eksportutvalget for fisk som i samarbeid med Gastronomisk Institutt, Glad Mat festivalen og SND står bak dette arrangementet. Målet er at barn skal få kjennskap til og bli stolte av matkulturen i Norge hvor mye blant annet er basert på sjømat. Det er en levende myte at barn ikke liker fisk – de må bare få tilberede den selv. Foreldre har derfor ingen adgang i «barneteltet» under Gladmat-festivalen. Sjømat på stormkjøkken Hvem drømmer ikke om en sommer i skjærgården eller på fjellet med egen røykt fisk og andre godbiter? Speiderne viser hvordan det skal gjøres på Gladmat-festivalen og publikum får prøve seg med rødsprit og blåskjell.Tidspunkt: 23.- 26. juli – hele dagen.

Publisert: 23.07.2003 , 07.07


Siste saker

X