Spansk vri på Norsk Laks

Responsen var overveldende da storavisen El Mundo ba sine spanske lesere sende inn oppskrifter på tapas med Norsk Røykt Laks. Konkurransen var et samarbeid mellom Eksportutvalget for fisk og matbilaget, El Metropoli, i avisen.

Kanskje var det premien som fristet de mange spanjolene til kulinarisk kreativitet? De tre vinnerne fikk nemlig en middag sammen med den norske verdensmesteren i kokkekunst, Charles Tjessem. For første gang siden Bocuse d’ Or laget Charles Tjessem og hans assistent Trond Svendgård gullretten til flere enn 14 mennesker. De tre vinnerne fikk også sin rett tilberedt som en del av menyen. De 120 spesielt inviterte gjestene fra spansk presse og fiskeindustri fikk en gastronomisk opplevelse av sjeldent kaliber, med Norsk Røykt Laks i hovedrollen. VINNERTAPAS: En av vinnerrettene ble komponert av Saúl Sanz Casal. Hans tapas består av; Tartar av Norsk røykt laks med kapers og en mild sitronkrem. I Spania er det mange tapasbarer, og Eksportutvalget håper med denne konkurransen å få Norsk Laks inn på menyene der. – Tapas er som en livsnerve i den spanske matkulturen, og det spises tapas til alle døgnets tider sier Fiskeriutsending i Spania, Arne Sørvig. Også her i landet kan et tapasbord med Norsk Laks fort bli sommerens slager.

Publisert: 01.07.2003 , 08.41


Siste saker

X