Steinsvik Nova 600 flåte. Foto: Steinsvik.

Steinsvik og DNV GL utvider samarbeidet

Det er inngått en rammeavtale mellom Steinsvik AS og DNV GL – Business Assurance om produktsertifisering av fôrflåter for havbruksnæringen.

Sertifiseringen gjøres i henhold til NYTEK-forskriften og NS 9415. I avtalen ligger bl.a. produksjonsoppfølging av stålarbeidene ved verkstedene hvor flåtene produseres. DNV GLs internasjonale tilstedeværelse betyr at de vil benytte sine lokalkontorer der produksjonen foregår for inspeksjoner underveis i produksjonsprosessen, kommer det frem i en pressemelding.

ronny-askeland-0137-1

Head of Projects i Steinsvik Ronny Askeland. Foto: Steinsvik.

– Denne rammeavtalen utvider og viderefører samarbeidet vi har hatt med Noomas, som i 2015 ble kjøpt opp av DNV GL – Business Assurance, sier Head of Projects i Steinsvik Ronny Askeland.

Liv Solveig Olafsson. Foto: Steinsvik.

Liv Solveig Olafsson. Foto: DNV GL.

– Trenden går mot tøffere lokaliteter og et økt krav til dokumentasjon av produktene hos våre kunder. Vi merker et økt fokus på flåter som ivaretar fremtidige behov, legger han til.

Steinsvik leverer 16 flåter bare i 2016, samarbeidet vil kvalitetssikre leveransene deres, samtidig vil de styrke deres fokus på flåtenes funksjon og fôringsanlegg. Avtalen med DNV GL – Business Assurance kvalitetssikrer konstruksjon og dokumentasjon og selskapet sier de er glade for å kunne samarbeide med et verdensledende sertifiseringsorgan på deres flåter.

– Steinsvik er en viktig aktør i bransjen og vi imøteser denne avtalen med glede. Vi er glad for at vi gjennom vår globale tilstedeværelse kan bidra til en vinn-vinn situasjon for begge parter, og vi ser frem til å følge produksjonsprosessen tett, sier Liv Solveig Olafsson, sektoransvarlig for havbrukstjenester i DNV GL – Business Assurance.

Publisert: 22.09.2016, 11.59


Siste saker