Stor kveitesatsing i Norge og Sverige

Over 800 restauranter i Norge og 730 i Sverige skal nå fristes til å sette kveite på menyen. Dette gjøres ved at restaurantene mottar en oppskriftsmappe fra Eksportutvalget for fisk med 15 lekre og forhåpentlig inspirerende oppskrifter, står det i en melding.

Norge er et av de landene som er kommet lengst når det gjelder oppdrett av kveite. Matfiskproduksjon av kveite kommer i år opp i rundt 600 tonn, men allerede neste år forventes det at produksjonen vil dobles og passere 1200 tonn. Oppdrett av kveite gir restaurantene mulighet til å servere kveite med stabil og god kvalitet hele året, sier markedskonsulent i Eksportutvalget for fisk, Karin Olsen. Kveite har en unik posisjon og oppfattes som en særegen fisk til spesielle anledninger. -Dette har vi utnyttet når vi utviklet oppskriftene, og vi har derfor tilpasset rettene både til bryllup, konfirmasjon, barnedåp og andre store anledninger, sier Karin Olsen. Ingen fisker har så mange myter og sagn knyttet til seg som kveite. Når en restaurant har kveite på menyen serveres ikke bare selve fisken, men også de mange historiene rundt den. Dette gir kveita en ekstra dimensjon, i tillegg til den eksklusive smaken, og gjør den både interessant og morsom å anbefale og servere gjestene.

Publisert: 22.12.2003 , 07.00


Siste saker

X