Verdensmester med fisk på timeplanen

I dag fikk klasse 9A ved Høyland ungdomsskole i Sandnes celebert besøk. Da kom verdens beste kokk, Bocuse d'Or vinner Charles Tjessem på besøk ? i heimkunnskapstimen.

Charles som tidligere har vært elev på skolen snakket om Norsk Sjømat og viste hvordan man fileterer fisk. Deretter ble elevene selv satt i arbeid over grytene ? med god assistanse fra verdensmesteren. På menyen var det Torsk i sursøt saus. Senere i uken får også to andre skoler besøk av tidligere elever som kan kokkelere. Rognan ungdomsskole utenfor Bodø får besøk av Trond Svendgård, Årets skreimester 2003 og assistenten til Tjessem under Bocuse d’Or. Borgheim skole på Nøtterøy besøkes av Tom Victor Gausdal, Årets kokk 2003. Bakgrunnen for besøket er Fisk i 100- prosjektet som er et samarbeid mellom Eksportutvalget for fisk og fiskesalgslagene som finansierer prosjektet. Fisk i 100- prosjektet startet skoleåret 1998/99 og retter seg mot 9.-klassinger. Elevene lærer at fisk er enkelt å tilberede og godt å spise. Til hjelp i undervisningen får skolene som deltar i prosjektet 20 kroner per elev til å kjøpe inn råvarer. De får også heftet «FISK», som er skrevet i et språk og presentert i en form tilpasset målgruppen. I tillegg får heimkunnskapslærere og ?lærerstudenter kurs i å tilberede «ungdommelige» sjømatretter, og informasjonsmateriell om sjømat og fiskerinæringen for å bruke i undervisningen.

Publisert: 20.05.2003 , 09.09


Siste saker

X