Seniorrådgiver innen teknologi og havbruk, Even Gjerde Nordstrøm forteller at selskapet opplever at Global GAP godkjenning gradvis har blitt et kundekrav fra oppdrettsaktører.

Stingray sikrer seg viktig kvalitetsstempel

– Vi er stolte av å være eneste leverandør av optisk lusefjerning og digital overvåking av helsetilstand på fisk som har dette, sier seniorrådgiveren.

Publisert

– Vi er fornøyde med at prosessen har gått greit og ryddig for seg, og vi synes det er veldig positivt å få et slikt profesjonelt stempel på plass, sier seniorrådgiver innen teknologi og havbruk, Even Gjerde Nordstrøm, som har hatt hovedansvaret for gjennomføringen av godkjenningsprosessen.

Stingray er dermed den første Global GAP-godkjente teknologibedriften som skilter med digital overvåkingstjeneste på fisk, og samtidig dekker relevante ASC-krav.

– Denne godkjenningen utgjør en milepæl i selskapets historie, og vil løfte intern kvalitetssikring til et nytt nivå. Vi er stolte av å være eneste leverandør av optisk lusefjerning og digital overvåking av helsetilstand på fisk som har dette, sier seniorrådgiveren.

450 kravpunkter

Nordstrøm forteller at prosessen for å sikre seg denne godkjenningen krever å oppfyllelse av en rekke krav.

– Da vi startet arbeidet fikk vi 450 punkter som vi måtte arbeide oss gjennom, så det er ganske mange forskjellige kravpunkter som skal til for å få den godkjenningen.

I sum er kravene koblet til ulike standarder innen etikk, HMS, dyrevelferd og miljømessig og bærekraftig verdikjede. Nordstrøm forteller at godkjenningen gjør selskapet bedre rustet mot det internasjonale markedet.

– Det finnes titusenvis av oppdrettsmerder over hele verden som vil behøve digital overvåking av helsetilstand. Det er en rekke internasjonale markeder som er interessante. Blant annet er det blitt et prinsipp i ASC standarden å ha kontroll på operasjonelle velferdsindikatorer. 

Han forteller også at selskapet opplever at Global GAP godkjenning gradvis har blitt et kundekrav fra oppdrettsaktører, som en måte å verifisere at underleverandører har god drift og etiske retningslinjer for hvordan de driver sin virksomhet.

– Ellers vil jeg gjerne takke resten av avdelingene, og kollegaene som har bistått med å få alt dette på plass, sier han avslutningsvis.

Det er TIC-selskapet Kiwa som har bistått og gjennomført revisjonen i samarbeid med Stingray.