Rolf Nordmo har hatt flere stillinger i havbruksnæringen.

Tidligere havbruksleder siktet for drap

Det er den tidligere havbrukslederen Rolf Nordmo som ifølge flere norske og internasjonale medier er siktet for drapet på den finske realitykjendisen Janne Puhakka (29).

Publisert Sist oppdatert

Havbrukslederens identitet er offentliggjort av blant annet Nettavisen, Dagbladet, og den finske storavisen Helsingin Sanomat.

Politiet i Finland opplyser også i en pressemelding at en nordmann har erkjent drapet på Janne Puhakka. De skriver videre at motivet, basert på avhør, skal være et samlivsbrudd mellom offer og antatt gjerningsperson. Handlingen skal ha blitt utført med en hagle.

Rolf Nordmo (66) er utdannet veterinær fra Norges veterinærhøgskole. Han har jobbet som veterinærinspektør i Landbruksdepartementet, og han har innehatt en rekke lederstillinger i havbruksrelaterte virksomheter nasjonalt og internasjonalt. Han var som stasjonssjef sentral i etablering, oppbygging og drift av Veso Vikan forskningsstasjon i Namsos, og ledet AquaGen fra 2014 til 2016. I 2017 tok han over som ny daglig leder i Aquaculture Innovation AS. De siste årene har han stått oppført som daglig leder for selskapet Aqua Mar.

Haglen, var ifølge etterforskningsleder Matti Högman, eid av nordmannen i 60-årene som er siktet for drapet. Han hadde våpenlisens for jakthagle i Norge.

– Vi mistenker at drapet var planlagt, men jeg vil understreke at dette ikke er et bekreftet faktum, sier Högman til VG.

Offeret er identifisert som den tidligere hockeyspilleren Janne Puhakka, som var et kjent fjes i hjemlandet. Han var for tiden aktuell i realityprogrammet «Petolliset», som er den finske utgaven av «Forræder».

Derfor identifiserer vi Nordmo

Kyst.no har valgt å identifisere mannen politiet har siktet for drapet på den finske tidligere ishockeyspilleren, nå realitykjendisen Janne Puhakka.

Ifølge pressens etiske regelverk skal man være varsom med bruk av navn og bilde i forbindelse med kriminalsaker, særlig på et tidlig stadium av etterforskningen.

Men når vi likevel gjør det, er det basert på flere begrunnelser.

Dels er det fordi Rolf Nordmo er så knyttet til offeret både gjennom sine sosiale medier og gjennom intervju i pressen at det er svært enkelt å knytte de to sammen til handlingen. Politiet skriver også at den siktede har innrømmet handlingen.

Nordmo har også vært leder av flere betydelige selskap knyttet til havbruksnæringen, noe som også gjør det til stor offentlig interesse å vite hvem dette er.

At andre store medier, både norske (for eksempel Dagbladet og Nettavisen), samt Nordens største abonnementsavis, finske «Helsingin Sanomat», har offentliggjort hans navn, gjør også at det etter hvert blir kunstig for oss å ikke fastslå det etter hvert alle vet. For i dette tilfellet blir det å rydde unna eventuelle spekulasjoner– som også kunne vært et argument – som å sparke inn åpne dører. Det er bare å ta en titt på hvilken sak fra 2017 som over natten har blitt mest lest på Kyst.no.

Kyst.no understreker samtidig at selv om Nordmo – ifølge Politiet – har innrømmet handlingen, så er ikke dette jevngodt med å innrømme skyld. Han er siktet i saken, men selvsagt ennå ikke dømt.