Åkerblå selger sine båter.

Åkerblå selger båttjeneste

Åkerblå selger sine båter og har inngått avtale med det Narvik-baserte firmaet Norms om levering av båttjenester.

Publisert Sist oppdatert

– Avtalen sikrer bedre tilgang til riktige fartøy til ulike typer oppdrag, sier Arvid Strømme i Åkerblå i en pressemelding.

Åkerblå har i dag fire fartøy som opereres av egne båtførere. Konsernets virksomhet har vokst kraftig de siste årene, og behovene har for lengst passert den kapasiteten selskapet har hatt internt når det gjelder behov for sjøtransport. Man har derfor i økende grad komplettert med innleie av tjenester. Nå har man inngått avtale med selskapet Norms i Narvik som fra oktober av stiller båter til disposisjon for Åkerblå langs hele norskekysten.

- Dette er en viktig milepæl for oss. Avtalen med Norms sikrer oss tilgang til båter og båtførere der vi har behov for det. Åkerblå vokser stadig og vi åpner om kort tid avdelingskontor i Bodø. Vi dekker hele kysten fra Finnmark til Rogaland, og har helt andre behov enn tidligere, sier Arvid Strømme, som fram til i høst har ledet den operative virksomheten i Åkerblå i både Norge og utlandet.

Mindre miljøpåvirkning

Norms ble etablert i 2017 og har spesialisert seg på fartøy som passer perfekt for behovet til Åkerblå. Selskapet har hovedkontor i Narvik.

- Våre fartøy er spesialbygd for å utøve miljøundersøkelser som grabbing og vannprøvetaking. Fartøyene bruker i enkelte tilfeller under halve tiden for å utføre en miljøundersøkelse enn en «normal» arbeidskatamaran. Dette betyr mindre miljøpåvirkning og mer effektive tjenester. Fartøyene slipper ut omkring halvparten så mye utslipp per nautiske tilsvarende større regulære katamaraner», sier daglig leder Bjørn-Gunnar Holand i en kommentar. Han er svært godt fornøyd med avtalen med Åkerblå.

Åkerblå har i dag fire båter, hvorav en er stasjonert på Vestlandet, en i Trøndelag og to i Nord-Norge. Disse overtas nå av Norms.

- Avtalen sikrer oss stor fleksibilitet og bidrar til at både ordinær virksomhet og akutte oppdrag blir ivaretatt, slår Arvid Strømme fast.