Grieg Seafood Finnmark satser blant annet på Thermolicer under sine avlusinger i kampen mot lusen. Foto: GSF

Vellykket avlusing med Thermolicer

Grieg Seafood Finnmark sier at selskapet har gjennomført en avlusning med Thermolicer for første gang, med god reduksjon av lusetallene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

På sine Facebook-sider skriver de at de har gjort pionerarbeid i lusebehandlingen til Grieg Seafood Finnmark.

Les også: Thermolicer versjon 2.0 til Chile

Les også: Satte pengene i Thermolicer

- Uten kjemikalier, men med oppvarmet sjøvann (Thermolicer) som fisken går gjennom, har vi gjennomført en vellykket avlusing på vår Alta avdeling. Fartøyet disponeres av Grieg Seafood og vil være et viktig redskap for lusebehandling fremover, opplyser de.

Områdeleder Roger Andre Karlsen sier til kyst.no at det er første gangen de bruker Thermolier i en avlusning i Finnmark, og påpeker at de fikk svært gode resultater. 

- Vi så at påslagene var redusert med over 90 prosent på alle lusestadier, og det er vi svært godt fornøyde med, konstaterer han.

Grieg Seafood Finnmark har avlust i seks merder på en lokalitet i Alta, der det var omlag 600 000 fisk på vel 5,5 kilo.

- Det gikk også veldig fint med fisken og vi så lite skader på den, utdyper Karlsen.

Du kan også nå lese på kyst.no om Alsaker-konsernet sin investering i Skamik-spyler som har gitt gode resultater: Spyler gjør susen på lusen

Se flere bilder av behandlingen under: 

Grieg Seafood Finnmark satser på Thermolicer under sine avlusinger. Foto: GSF

Grieg Seafood Finnmark satser på Thermolicer under sine avlusinger. Foto: GSF.