Nordlaks overtok MS «Bjørg Pauline» i mars 2021. Fartøyet er verdens første brønnbåt med ren LNG-fremdrift, batteripakke og landstrømstilkobling med stor kapasitet.

Selger brønnbåt, leier den tilbake

Nordlaks selger brønnbåten MS «Bjørg Pauline» til Aquaship/Intership.

Publisert Sist oppdatert

For å hente inn kapital til større investeringer, har Nordlaks solgt brønnbåten MS «Bjørg Pauline» til Aquaship/Intership. Fartøyet leies tilbake til Nordlaks og alle ansatte tilbys jobb videre, melder selskapet på sin nettside. 

Nordlaks ble enige med Aquaship/Intership om salget fredag. Avtalen innebærer at fartøyet chartres tilbake og at alt mannskap tilbys jobb videre med samme lønn og rettigheter.

– Det har vært viktig for oss å sikre at alle ansatte blir ivaretatt. Ved å leie fartøyet tilbake sikrer vi også kontinuitet og at vi fortsatt vil ha den samme gode kvaliteten på brønnbåtsiden, sier konsernsjef i Nordlaks, Eirik Welde.

Store investeringer

Nordlaks har satt i gang flere store investeringer i 2024. Byggingen av nytt slakteri/filetfabrikk på Børøya i Hadsel kommune er i gang og anslått kostnad er halvannen milliard kroner. I Nusfjord i Lofoten investerer selskapet rundt 400 millioner på å bygge ut smoltanlegget.

– Etter at grunnrenteskatten ble innført, økte skattekostnaden med 436 millioner, til 701 millioner, fra 2022 til 2023. Da er vi nødt til å hente inn kapital for å gjøre nødvendige investeringer, sier Welde.

Nordlaks overtok MS «Bjørg Pauline» i mars 2021. Fartøyet er verdens første brønnbåt med ren LNG-fremdrift, batteripakke og landstrømtilkobling med stor kapasitet. Teknologien reduserer CO₂-utslippet med rundt 20 prosent og NOx-utslippet med 90 prosent.

– Godt samarbeid

AquaShip/Intership slo seg sammen i desember 2023 og er en global operatør av servicefartøy for akvakultur. Selskapet har en flåte på 40 fartøy og nesten 700 ansatte som opererer i Chile, Storbritannia, Irland, Canada og Norge.

– Vi har en av verdens mest moderne flåter, som utfylles veldig godt av denne båten. Det passer med vekststrategien vår i Norge. Vi har et veldig godt samarbeid med Nordlaks i dag, og ser frem til å jobbe enda mer sammen fremover, sier administrerende direktør i AquaShip/Intership, Ole Peter Brandal.

Nordlaks og daværende Intership har også tidligere inngått en tilsvarende salg- og tilbakeleiingsavtale om brønnbåt i 2018. Nordlaks eier også en tilsvarende hybrid brønnbåt som MS «Bjørg Pauline», med navn MS «Harald Martin». Det er ikke planer om å selge denne brønnbåten.

MS «Bjørg Pauline» er oppkalt etter moren til Nordlaks-eier Inge Berg og vil beholde navnet etter virksomhetsoverdragelsen.

– Båten har et godt navn, som vi gjerne beholder og vil være stolte over å ha i flåten vår, sier Brandal.

Les også: Skipsrevyens båtomtale av fartøyet.