Sushi NM gikk av stabelen i helgen
Lørdag ble den norske delfinalen i Global Sushi Challenge arrangert i Oslo, der elleve deltakere fra ulike restauranter i Norge kjempet om den gjeve tittelen og sjansen til å reise til Tokyo for å representere Norge i Global Sushi Challenge finalen.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Global Sushi Challenge arrangeres i 14 ulike land. Vinneren i hvert land inviteres til Tokyo for å delta i finalen 25. november. Dette er den første globale sushikonkurransen som blir arrangert noensinne.
Vinneren ble Mark Jayson Subia fra Alex Sushi i Oslo.
- Det er en ære å skulle representere Norge i Global Sushi Challenge. Nivået var skyhøyt og jeg er strålende fornøyd, forteller den fornøyde vinneren i en pressemelding.
Konkurransen på Kulinarisk Akademi har vært i japansk sushitradisjon, hvor de har måttet «vise sin kunnskap og teknikk i bruk av råvarer, visuell prestasjon, hygiene og smak.»
Norges sjømatråd er spente på hvordan den norske finalisten vil gjøre det i Tokyo.
- Norsk laks er en anerkjent råvare i et globalt sushimiljø og blir sett på som det aller ypperste som er å få tak i. Det er nok også derfor vi opplever svært sterk vekst i lakseeksporten. I september eksporterte vi laks for 4,3 milliarder kroner. Det er en økning på 22 prosent sammenlignet med september i fjor. Det hadde jo vært gøy om Norge får verdens beste kokk i tillegg til verdens beste laks, sier Henrik V. Andersen i en pressemelding. Andersen er Norges sjømatråds fiskeriutsending i Japan og Korea.
I dommerpanelet satt Wenche Andersen fra TV2s God Morgen Norge, Jostein Medhus fra Kulinarisk Akademi, finalist i Bocuse d'Or, Sebastian Myhre og de to japanske mestersushikokkene Masayoshi Kazato og Turu Ota.
De øvrige deltakerne i sushi-konkurransen var:
- Sergey Pak (Nama Sushi & Noodles, Bergen)
- Rune Irgens (Kystens Hus, Tromsø)
- Marcin Jasiura (Barekoza, Kragerø)
- Liang Ge (Lille-Asia,Oslo)
- Jose Luis Gregorio Rojas (Kokoro Norge, Oslo)
- Vladislavs (Sabi Sushu Kvadrat, Stavanger)
- Vladimir Pak (Sabi Sushi, Stavanger)
- Stig Harris Fagerholt (Gastronomisk Institutt)
- Pham Thanh Phong (Aiko Sushi, Odense, Danmark)
- Gabor Vellai (Hanami, Oslo)
Vinnermenyen til Mark Jayson Subia såg slik ut. Foto: Norges Sjømatråd |
Konferansier Arne Hjeltnes og Norge-sjef Lisbeth Bjørvik Hansen gleder seg over å være i gang. Foto: Norges Sjømatråd |
Dommerne Kazato san og Jostein Medhus følger nøye med. Foto: Norges Sjømatråd |
Konferansier Arne Hjeltnes og Norge-sjef Lisbeth Bjørvik Hansen gleder seg over å være i gang. Foto: Norges Sjømatråd |
Dommerne Kazato san og Jostein Medhus følger nøye med. Foto: Norges Sjømatråd |