Michael Malling

Codfarmers-sjefen rett ut

Etter snart fem års virke i Codfarmers måtte toppsjef Michael Malling gå på dagen. Avskjedigelsen knyttes til at Codfarmers er i en situasjon der det nå handler om å berge selskapet.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ketil Falch Etter snart fem års virke i Codfarmers måtte selskapets administrerende direktør Michael Malling gå på dagen. Avskjedigelsen knyttes til at Codfarmers er i en situasjon der det må gjøres en betydelig innsats for å sikre selskapet ei framtid.

Ei styrking Styret skriver i ei pressemelding at det var blitt behov for å styrke ledergruppa i Codfarmers på grunn av at selskapet har kommet i en krevende finansiell situasjon. Med virkning fra fredag 30. april overtok arbeidende styreleder Harald Dahl rollen som konstituert administrerende direktør.

Samtidig som styret har sendt ut Michael Malling, gir de uttrykk for å være svært fornøyde med det arbeidet som Malling har gjort i Codfarmers.

Var i fem år Malling tiltrådte først som finansdirektør i september 2005. I november 2008 trakk Øystein Steiro seg fra toppstillinga i Codfarmers etter å ha vært helt sentral i oppbygginga av selskapet. Siden da har Malling vært administrerende direktør i Codfarmers. I går var han så å si på gata.

Malling sier til kyst.no at han ikke har noen kommentar til sin egen plutselige avgang. Han har ikke noen ny stilling å gå til.

Ingen planer - Jeg har ingen konkrete planer for øyeblikket, men det betyr ikke at jeg har tenkt å gå arbeidsledig. Det er tross alt mange muligheter der ute, sier Malling.

Han ønsker ikke å si noe om framtida til Codfarmers som nå har framskyndet presentasjonen av sitt resultat fra 1. kvartal i år til 11. mai. Det begrunnes med at selskapet ønsker å ha kvartalstallene tilgjengdelige snarest mulig av hensyn til et pågående arbeid for å få refinansiert selskapet.

Dårlig kvartal De nye kvartalstallene kommer ikke til å bli noen spesielt lystelig lesing. Selskapet skriver i sin årsrapport for 2009 at det kraftige prisfallet for oppdrettet torsk har vedvart i januar, februar og mars i år, mens det i april har vært klart bedre priser og økt etterspørsel.

Styret og ledelsen satser på at det skal være mulig å få til ei vellykket refinansiering i løpet av første halvår i år, og at det sammen med kostnadsreduksjoner og andre interne tiltak skal posisjonere selskapet i en ledende rolle innafor torskeoppdrettsnæringa.

I denne utfordrende situasjonen er tidligere nestleder i styret, Marianne E. Johnsen, rykket opp i styrelederfunksjonen. Den skal hun ha fram til den ordinære generalforsamlinga i år. Dato er ikke fastsatt.