Informasjon til folket
Trondheim: Alle vet at fisk er sunt og at man bør spise mer av den. Nå har NSL og Nofima i samarbeid laget en brosjyre hvor all informasjon om helseeffekter og vitamin og mineralinnhold er samlet på ett og samme sted.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Elisabeth Nodland Fisk er sunt og at de fleste bør øke inntaket. Å finne mer informasjon om hvorfor det er så sunt og hvilke helseeffekter fisken har, er derimot ikke så enkelt. Nå har Norske sjømatbedrifters landsforening (NSL) og Nofima gått sammen om å lage en brosjyre der all nødvendig informasjon er samlet på ett og samme sted. Brosjyren ble lansert på Trygg mat-dagen i regi av NSL i sammenheng med Nor Fishing i Trondheim.
- Vi ønsker å få frem hva som gjør fisken så sunn og hva som gjør den så særegen, sier Rune Larsen fra Nofima. Informasjonen skal være enkel og lesbar for alle, og det vi presenterer skal være godt dokumentert. Dette er en prosess som tar lang tid og det ligger mange år med forskning bak. I brosjyren informerer vi om helseeffekten fisk har på hjerte- og karsykdommer og under svangerskapet, samt om hvilke sykdommer og psykiske lidelser fisken kan ha en positiv virkning på, understreker Larsen. I tillegg har vi en fyldig liste over hvilke vitaminer og mineraler hver fiskeart inneholder. Brosjyren skal kunne brukes til markedsføring av fisk og som en veiledning for myndigheter og fagpersoner.