Innovasjon Norge logo kvit

Innovasjon Norge inviterer pressen på båttur

Det er stor internasjonal interesse for den eventyrlige utviklingen innen norsk sjømat. Innovasjon Norge inviterer derfor til båttur 17. august, dagen før havbruksmessen Aqua Nor, hvor de setter fokus på innovativ norsk akvakultur.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Internasjonal presse, investorer og departementer viser en stor interesse for den norske laksenæringen, melder Innovasjon Norge i en pressemelding.

- Nå kan du bli med å lære om den spennende utviklingen på båttur fra Trondheim til Frøya. Flere delegasjoner og bedrifter med representanter fra våre internasjonale kontorer i Canada, Brasil, Kina, Sør-Afrika, Vietnam, Sør-Korea, Polen og India er også med for å lære om hvordan norsk havbruk kan overføres til sine markeder.

- Sjømatsektoren har økt fokus på markedsorientering og utvikling av konkurransedyktige forretningsmodeller. Vi ønsker å vise frem bedrifter som har utviklet innovative løsninger på utfordringene bransjen står ovenfor og de enorme vekstmulighetene dette gir. Derfor har vi med oss delegasjoner fra viktige globale markeder for å vise fram norsk teknologi og kompetanse, sier Petter Ustad, sektoransvarlig sjømat i Innovasjon Norge.

- Markedet for fisk er i vekst, det er også økende global interesse for landbasert oppdrett, fortsetter Sigridur Thormodsdottir, leder for avdeling biobaserte næringer i Innovasjon Norge.

Thormodsdottir, Ustad og sentrale representanter fra Innovasjon Norge, vil være til stede både på båtturen og under Aqua Nor og kan fortelle om satsingsområdene, bedriftene og innovasjonene som skjer innen ulike deler av verdikjeden.

Les programmet her.