Konge i London
Stjernekokken Pascal Proyart fra Londons beste sjømatrestaurant, One-O-One, er blitt så fascinert av kongekrabben at han planlegger å lage et eget akvarium til dem, melder EFF.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
I sommer har den norske kjempekrabben slått klørne om hovedrollen på restauranten. Sommermenyen heter ”My Norwegian Gastronomic Adventure” og inneholder ulike varianter av kongekrabbe og annen norsk sjømat. På toppen av menyen utdyper Proyart hva han legger i det ”norske gastronomiske eventyr”: ”Nyt din reise i de utrolige rikdommer, smaker og dufter av fisk og skalldyr fra Barentshavet og det klare vannet i de magiske norske fjordene.” Et hav av variasjon Etter sommeren vil Proyart oppdatere menyen i takt med de skiftende årstidene. Men inntil videre dominerer den langbeinte skapningen fra havbunnen på den velrenommerte restauranten. One-O-One har fem år på rad blitt kåret til beste sjømatrestaurant i Harden’s Restaurant Guide. Som forrett serverer Proyart bein av krabben. De fås kalde på is med aioli og sitron, eller med wasabi og limemajones. Videre fås de også grillet med ulike grønnsaker og sauser. Som hovedrett fås kongekrabben som risotto, under overskriften ”Gourmandise Norvegienne.” Info: - Restaurant One-O-One ligger i Knightsbridge i London, på gatenivå i Sheraton Tower. Et steinkast unna restauranten og kongekrabben ligger passende nok Buckingham Palace. - Franskmannen Pascal Proyart fikk sin kokkeutdannelse ved Les Sorbets Hotell School i Frankrike. Han har jobbet sammen med noen av verdens beste kokker, og har vunnet flere priser for sin matlaging. - Proyart viste fram sine matkunster på Arctic View i Havøysund i mai i år. Det var Eksportutvalget for fisk (EFF) som sto bak opplegget med å få ham og andre av Englands beste kokker dit. - EFF anser Proyart som en viktig bidragsyter for å øke eksporten av ferske råvarer til England.