
- Krillolje bedre enn fiskeolje
Krillolje gir betydelig større reduksjon av hjertefett og leverfett enn omega-3 fra fiskeolje, viser en ny preklinisk studie som er gjort for bioteknologiselskapet Aker Biomarine.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Funnene fra undersøkelsen skal nå publiseres i Journal of Nutrition, skriver selskapet i en børsmelding.
Studien er gjennomført av forskningsgrupper i Italia, under ledelse av dr. Sebastiano Banni og dr. Vincenzo Di Marzo, De har studert effekten ved inntak av Aker Biomarines krillolje Superba og omega-3 fiskeolje på sterkt overvektige zucker-rotter.
- Det er veldig interessant at Superba Krill Oil har betydelig større effekt enn fiskeolje, sier dr. Banni ifølge børsmeldingen.
På parametere forbundet med fedme ga krilloljen en reduksjon i hjertefett på 42 prosent. Fiskeolje førte til en reduksjon på to prosent. Høyt fettnivå i hjertet er ikke bra for hjertefunksjonene, og det er derfor viktig å redusere hjertefettet til et normalnivå.
Tilsvarende undersøkelse for leverfett viste en reduksjon på hele 60 prosent ved inntak av krillolje, mens fiskeolje ga en reduksjon på 38 prosent. Høyt leverfett kan gi dårligere leverfunksjon. Dette kan igjen føre til nedsatt insulinsensitivitet og bidra til utvikling av type 2 diabetes.
Studien er gjort som et ledd i Aker Biomarines dokumentasjonsarbeid for krilloljen "Superba Krill Oil".
Funnene fra undersøkelsen publiseres i Journal of Nutrition, Volume 139, Number 8, August 2009, og er tilgjengelig online på: http://jn.nutrition.org/cgi/rapidpdf/jn.109.104844v1.pdf. Tjenensten krever abonnement