Kulinarisk triatlon i Hamburg

Under kokkekonkurransen Seafood Masters i Hamburg, ble årets tyske gourmet-team kåret. Med nykvessede kniver fikk deltakerne utfoldeseg i herskapelige omgivelser på et av Hamburgs beste kjøkkener; Elb Lounge, melder Eksportutvalget for fisk.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det kulinariske triatlon besto av forrett, salat og hovedrett, med de beste råvarer av norsk laks, torsk og kveite. Eksportutvalget for fisk sto for arrangementet,. Formålet med tevlingen var å skape økt interesse for de norske fiskeartene blant journalister, kokker, og andre gourmet-interesserte. Juryen hadde ingen lett oppgave i å fiske frem fem finalister av omlag 40 påmeldte gourmeter. Gjennom en hard kvalifisering, der menyen og fremgangsmåten måtte beskrives ned til minste pepperkorn, ble fem lag fra hele Tyskland invitert til å delta i finalen. Hvert lag var sammensatt av en blivende gastronomisk stjerne, med læremester. Den kritiske jury bestod av de fremste gourmeter fra Norge og Tyskland, blant andre Kjetil Gundersen (medlem av det norske landslaget i kokkekunst), Erika Bergheim (kjøkkensjef i Slott Hugenpoets restaurant Nesselrode), og Uwe Meßner (kulinarisk tryllekunstner og kjøkkensjef i ærverdige Elb Lounge, konkurransens arena). Den norske Generalkonsulen i Hamburg, Professor Dr. Horst Siedentopf hadde gleden av å ønske kveldens gjester velkommen til premieutdeling og festmiddag. Pulsen steg nok i mangt et kokkehjerte da Sjefredaktør Sabine Rohmeis etter hvert kunngjorde juryens konklusjoner. Det hadde vært tett i teten, og Rohmeis kunne avsløre at bare halvpoeng skilte deltakerne fra hverandre. Vinnerlaget Oliver Schmidt (lærling) og Karl-Ludwig Wölfelschneider (læremester) fra hotellrestauranten "Zur Krone", kunne stolt bære tittelen Seafood Masters 2004. Med denne menyen viste de hvordan kvalitet og kreativitet passer perfekt sammen på tallerkenen. Forrett Marinerte lakseruller med gratinert kveitepai på soya- pepperglacé og iset karry-lime-cappucino. Salat Gratinert torsk på salat av karamelliserte Quitten og fennikel med mandel-kakao-gele og appelsinmarinade. Hovedrett Kveite i tandoori-sesamkrydder med gratinert laksesushi på kyllingconfité og kantareller. Til slutt fikk alle inviterte oppleve proffene i arbeid, da Uwe Meßner og Kjetil Gundersen disket opp til seksretters festmiddag av fiskespesialiteter, der til og med desserten var laget av sjømat! De lykkelige vinnerne kan glede seg til en kulinarisk opplevelsesreise i Norge, med mulighet til å bli bedre kjent med norsk gastronomi og norske gastronomer.