Klaas de Graaf

- Laksepølse for lakseelskere

Brussel: En ny laksepølse er ute på markedet og det er det nederlandske selskapet Fiskano som står bak produktet. I motsetning til den norske laksepølsen som garantert ikke skulle smake fisk, er det nettopp fisk det skal smake av Fiskanos laksepølse.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Elisabeth Nodland

Fiskeforedlingsselskapet Fiskano har trolig fått til det Mills ikke fikk til for to år siden. Fiskano har utviklet en laksepølse som har blitt godt mottatt av forbrukerne. I motsetning til Mills som satset på at deres laksepølse ikke skulle smake fisk, satser det nederlandske selskapet på at det skal smake laks av pølsen. Produktet er derfor rettet mot dem som allerede er glad i fisk og sjømat.

- Det er klart at en pølse som er laget av laks skal smake laks, sier Klaas de Graaf i Fiskano. For oss er det viktig å være åpne om hva produktet er laget av og hva kunden kan forvente når de kjøper vårt produkt. Dette er vår første satsing på ferskvare, og pølsen ble først lansert i Sverige. Så langt har vi fått gode tilbakemeldinger, og nå jobber vi også med å introdusere laksepølsen til det spanske, italienske og portugisiske markedet. Vi er for så vidt i startgropen for å markedsføre vårt nye produkt, men så langt er vi godt fornøyd med utviklingen.

Billig alternativ - Vår laksepølse er et billigere alternativ til laks, samtidig som man får i seg det sunne fettet som laksen har sier Graaf. Pølsen består av 70 prosent laks, og den røykes og krydres for å få frem den gode laksesmaken.

Norsk laks er best - Prisen på laks fra Norge er høy for tiden, men den er best i både kvalitet og smak, sier Graaf. I tillegg egner norsk laks seg til røyking, noe som gjør smaken perfekt.