Marine Farms logo

Marine Farms er ute av Oslo Børs

Det polske sjømatselskapet Morpol har nå gitt et obligatorisk tilbud på de gjenværende aksjene i Marine Farms. Morpol eier allerede 94,3 prosent av aksjene, og de er etter norsk lov forpliktet til å gi samtlige øvrige aksjonærer et tilbud.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Morpol kan også tvangsinnløse resten av aksjene i Marine Farms, og det akter selskapet å gjøre. Morpol vil betale kroner 18,50 per aksje, som også tidligere aksjonærer har fått betalt. Akseptperioden gjelder fram til 3. november.

Oslo Børs meldte onsdag at Marine Farms-aksjen er suspendert fra handel, ettersom Morpol i prinsippet er eneeier, og selskapet ikke lenger har utestående aksjer.

Styret i Marine Farms har anbefalt tilbudet, men påpeker at aksjene historisk har vært handlet på et høyere prisnivå. På den annen side har det vært konkurranse om aksjene, ettersom Cermaq 14. september annonserte at de da hadde kjøpt 43 prosent av aksjene, for så å selge dem til Morpol, som tre dager seinere fortalte at de hadde overtatt 90,5 prosent av aksjene til en pris av kroner 18,50 per stykk.

Det styret som nå har uttalt seg, ble nyvalgt på ei ekstraordinær generalforsamling i Marine Farms 13. oktober. Ny styreleder i Marine Farms er finansdirektør Steven Rafferty i Morpol.

Marine Farms vil i stor grad bli drevet som før under det nye eierskapet, men Morpol har en intensjon om å selge ut bass- og breamvirksomheten i Culmarex i Spania, og dessuten cobiaproduksjonen i Vietnam og Belize. En annen løsning kan bli å flytte disse virksomhetene over i et separat selskap.