Master Class med Eyvind Hellstrøm
I dag arrangerer Eksportutvalget for fisk (EFF) en Master Class med Eyvind Hellstrøm på Gastronomisk Institutt i Oslo. Foranledningen er at Norsk Kongekrabbe og Norsk Kveite er valgt ut til å være hovedråvarer under det prestisjefylte verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d? Or i Lyon i 2007.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Under seansen vil den norske Bocuse d' Or komiteen ledet av Eyvind Hellstrøm og Bent Stiansen kunngjøre de seks norske kandidatene som skal konkurrere om å representere Norge i det prestisjefylte verdensmesterskapet i kokkekunst, melder EFF. Den kulinariske delen på Gastronomisk Institutt innledes med en to timers demonstrasjon av klippfisk, kveite og kongekrabbe. Målet er å få kjøkkensjefer ved topp-restauranter i Oslo-området til å lære mer om disse delikatessene fra havet. I tillegg er dette råvarene de seks kokkene bruker under storhusholdningsmessen på Lillestrøm i februar, der de konkurrerer om å bli Norges representant i VM i kokkekunst. Tilstede er også en klippfisk-, en kveite- og en kongekrabbeprodusent for å fortelle mer om de enkelte artene. Spesiell gjest for anledningen er den brasilianske kokken Claude Troisgros, som driver restauranten "Olympe" i Rio de Janeiro. Han vil fortelle om brasilianernes sterke forhold til norsk klippfisk. Master Class begynner kl.11.00 på Gastronomisk Institutt i Oslo, og offentliggjøringen av de seks kokkene som kjemper om å få være med i Bocuse d' Or 2007 skjer kl.12.30.