
Med fisk til unnsetning
Eksportutvalget for fisk har reist til de italienske alpene og skilandslagenes høydesamling i Val Senales. Med på lasset fra Norge er kokken Thomas T. Pettersen og mye fisk.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
- Italia er jo kjent for mye god mat, men så langt til fjells er det langt til nærmeste fiskemarked. Kostholdet her bærer preg av mye pasta, og mye kjøtt. Jeg tror alle ser frem til endelig å få fersk og god fisk på menyen igjen, sier Marit Bjørgen som har inngått en samarbeidsavtale med Eksportutvalget for fisk.
Høstens høydesamling går mot den siste uken og snart begynner endelig skisesongen med VM i Oslo som naturlig høydepunkt.
Høydetrening er en tøff utfordring, og i denne perioden er det viktig å finne balansen mellom trening og hvile og samtidig ivareta et godt kosthold. Eksportutvalget for fisk kommer derfor skilandslagene til unnsetning med egen kokk og råvarer for å passe på at våre skiess skal ha de beste forutsetninger for å få fullt utbytte av høydeoppholdet og sesongoppkjøringen. - Det er hyggelig å kunne bidra når landslagsledelsen ytrer et ønske om å få tilgang til norsk sjømat også på samlingene. Det viser at også skilandslaget har fokus på et sunt og variert kosthold hvor sjømat har en viktig plass, sier Lars Fredrik Martinussen, kommunikasjonsrådgiver i Eksportutvalget for fisk i en pressemelding.
Høydepunktet denne helgen er lørdagens middag bestående av tre retters meny med kveite i hovedrollen. -Jeg synes det er fint at også de andre på laget får glede av det samarbeidet jeg har med Eksportutvalget for fisk. Etter to uker med mye trening og litt ensformig mat er det fint å samle hele gjengen og by dem på en ordentlig middag. Det blir et hyggelig avbrekk fra de faste rutinene – noe alle vil ha godt av, både i forhold til det sosiale og det ernæringsmessige, sier Marit Bjørgen mens hun legger opp en av forrettene.
Menyen i dag tilberedes av Thomas T. Pettersen fra Kulinarisk Akademi som er med til Italia. Utøverne kan se frem til en forrett bestående av lettrøkt laks, eggekrem, rugbrødchips og urtesalat. Mens hovedretten er grillet kveite, smågrønnsaker, spisskål, baconsjy og amadinepoteter med estragonsmør.