Næring og nytelse: Laks med grønnsakpasta
Av Ingebjørg Moe
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Dette trenger du til 4 porsjoner 800 g filet av laks eller ørret fiskebuljong eller vann tilsatt salt Paprika saus: 2 finhakkede sjalottløk 1 finhakket hvitløkbåt 2 ss smør 2 stk finhakket rød paprika 1 laurbærblad 1/2 dl søt hvitvin 1?2 dl buljong salt og pepper 1 ?2 gulrøtter i terninger 1 stor skiver kålrot i terninger Slik gjør du Surr løk og hvitløk i smør til løken er myk. Tilsett paprika, laurbærblad, vin og buljong. Kok over svak varme til paprikaen er myk. Bruk stavmikser for å få en jevn saus, og sil den om du vil ha den helt glatt. Smak til med salt og pepper. Skjær laksen i serveringsstykker og la den trekke i vann tilsatt salt eller fiskebuljong. Kok rotgrønnsakene og pastaen. Server fisken med pasta og rotgrønnsaker og sausen over. Flere oppskrifter og tips finner du på www.seafood.no Anbefalingen er gitt av Per Arntzen, innkjøper. 33526 Canaletto Chardonnay di Puglia 2000. Nyhet i mai, kr. 95.-, bestillingsutvalg. Denne spennende chardonnayen fra Puglia, helt sør i Italia, anbefales spesielt til denne retten. Vinens rike fruktsødme harmonerer perfekt med sødmen i rotgrønnsakene og sausen. Den elegante syrestrukturen i vinen gir en forsfriskende kontrast til det totale smaksbildet.