Norsk-svenske stjernekokker viser franskmennene
Under årets viktigste storhusholdningsmesse i Frankrike, Sirest, sto norsk kongekrabbe og kveite på menyen på standen til Eksportutvalget for fisk.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
Eyvind Hellstrøm fra Bagatelle med sin svenske kjøkkensjef Jonas Lundgren og Norges kandidat til Bocuse d'Or Sven-Erik Renaa fra Gastronomisk Institutt viste franske kjøkkensjefer hvordan man behandler kongekrabbe og kveite på storhusholdningsmesse i Sirest i Frankrike denne uken.
Første møte
For det fleste tilstedeværende var dette første møte med den spennende norske sjømaten. Mange ble inspirerte av den norsk-svenske troikaen til å teste både kongekrabben og kveita. - Kongekrabben er det ypperste man kan få av skalldyr, og franskemennene er alltid på jakt etter nye råvarer som inspirerer til nye og eksklusive retter. I tillegg har krabben et utseende som gjør at kokkene automatisk trekkes mot den. Når det gjelder kveita, overraskes franskmennene ofte av konsistensen på fiskekjøttet og det gode utbyttet ved filtetering, sier Eyvind Hellstrøm.
Neste stevnemøte med kveita og kongekrabben vil være under Bocuse d'Or - Verdensmesterskapet i Kokkekunst i Lyon i januar 2007, melder Eksportutvalget for fisk.