Fredd Wilsgård

Ny foredlingsvirksomhet i nord

Hos Wilsgård Fiskeoppdrett i Torsken på Senja er den nye filetfabrikken med 16 ansatte så vidt kommet i gang , melder Nord24

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Dette er bare den sjuende produksjonsdagen, men det går veldig bra. Vi sto og tukla med fire tonn i starten, men nå er vi oppe i seks tonn om dagen og har mål om å klare enda et par til, sier produksjonsleder Nils Kristiansen til Nord 24.

Det nye anlegget som sammen med det ombygde og moderniserte slakteriet utgjør ei investering på 15-16 millioner kroner

- Det er inn og ut av fabrikken samme dag. Det går ikke an å gjøre det fortere, og det går ikke an å få ferskere vare, sier Kristiansen.

På 90-tallet økte Wilsgård Fiskeoppdrett fra en til to konsesjoner etter oppkjøp av konkursbedrift, og fikk i 2009 hånd om enda en konsesjon. I 2011 ble tida brukt til å bygge fabrikken som man nå begynner å se effekten av.

- Det gjør godt i hjertet å gå inn på en flunkende ny fabrikk og se aktiviteten og produktene, men det gjør vondt i pengeboka. Men vi er så glade i det som skjer i hjembygda at vi strekker oss lenger basert på hjertet enn om vi hadde vært reine investorer. Over tid tror jeg dette også vil bli en riktig og viktig satsing, sier daglig leder Fredd Wilsgård til Nord24.