Sjømat fra fjæra

Sjømat fra fjæra

For 40 år siden ville ingen spise steinbit, breiflabb eller tunge. For 20 år siden ville ingen spise blåskjell. Nå er tiden kommet til å se nærmere på de delikatessene og alle de sunne produktene vi nærmest svømmer i langs strandkanten.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er liten tvil om at vi nærmest vasser i delikatesser langs vår langstrakte kyst. Og ikke nok med det. De er gratis og lett tilgjengelige. Og ikke minst: det er for ren helsekost å regne. Sjømat fra fjæra er faktisk noe av det sunneste vi kan spise.

Så hva venter vi på? Det er på høy tid å ta for seg av tang og tare, skjell og snegler i stort utvalg, krepsdyr og fisk som lever i strandkanten eller på de første meterne sjøvann.

Sjømat fra fjæra

Ny bok om sjømat fra fjæra Som forfatter forsker og biolog tar Stein Mortensen oss med på en spennende reise i fjæra og gir nyttige råd om råvarene og hvordan vi fangster dem. Forsker Arne Duinker fra Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning formidler hvorfor vi bør bruke nettopp disse ingrediensene, og sjømatelsker fremfor noen, kokken Fredrik Hald, formidler enkle og gode oppskrifter på alle artene, melder imr.no