Magni Veturlidason er ny daglig leder i Salten N950.

– Vi har fått en erfaren leder på plass

Lakseslakteriet Salten N950 har fått på plass ny daglig leder i islendingen Magni Veturlidason. 

Publisert Sist oppdatert

Sørvest for Bodøhalvøya ligger Sørarnøy og lakseslakteriet Salten N950. Selskapet har levert slaktetjenester til kundene sine i over 30 år, og nå er ny daglig leder på plass. 

Skal utvikle slakteriet 

Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua, opplyser til Kyst.no at Magni Veturlidason (62) hadde sin første arbeidsdag 1. september som ny daglig leder i Salten N950. 

Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua konsernet ønsker Magni Veturlidason velkommen, og er glad for å få en erfaren leder på plass i Salten N950.

– Det betyr mye for de ansatte og eierskapet å få en erfaren leder på plass hurtig etter at Roy-Tore Rikardsen flyttet til Island. Magni har god ledererfaring, og god kjennskap til laksenæringen, noe som gjorde han til et godt valg for oss, sier Solemdal. 

Han forteller at Veturlidasons viktigste oppgaver blir å strømlinjeforme produksjonen og utnytte den moderne fabrikken.

Etter en stor utbygging i 2021 har slakteriet økt sin kapasitet betydelig. I dag arbeider det over 70 ansatte ved anlegget på to skift, men noe mindre når det kjøres ett skift.

– Kunne ikke si nei

Den ferske slakteri-sjefen sier til Kyst.no at denne jobben kunne han rett og slett ikke si nei til. 

– Jeg har jobbet i leverandørindustrien nærmest hele min yrkeskarriere og det å få mulighet til å bidra i en produksjonsbedrift som denne virket veldig spennende. 

Han kjenner godt til Salten N950, Salten Salmon og Salten Aqua fra å være leverandør og å dele kontor med dem i Sjøgata 21 i Bodø siden 2018. 

– Salten Aqua med sine eiere og datterselskaper hatt et godt omdømme med dyktige folk som jeg gjerne ville jobbe sammen med, forteller han. 

Selv beskriver han seg som nysgjerrig og lyttende, og flink til å se helheten. 

– Jeg har også i overkant interesse av teknologi og spesielt samspillet mellom IT og maskiner. Mye har skjedd de siste årene der ny teknologi har erstattet tunge manuelle oppgaver i produksjonsbedrifter, forteller han til Kyst.no. 

– Hva er dine personlige ambisjoner knyttet til selskapet?

Islendingen Magni Veturlidason ser frem til å videreutvikle lakseslakteriet, og gjøre Salten N950 til en enda mer attraktiv arbeidsplass. Han er også glad for å være en del av Salten Aqua-konsernet.

– Mine ambisjoner er å bidra til å gjøre Salten N950 til en enda mer attraktiv arbeidsplass med solid forankring hos våre eiere. Også å være i stand til å betjene et økende volum og være godt i stand til å tilpasse oss sesongendringer, samtidig som jeg vil få alle til å samarbeide godt og trives i et hektisk miljø, sier han.

– Viktig erfaring

Islendingen har jobbet i leverandørindustrien innenfor utstyr, teknologi og IT, hovedsakelig innenfor salg og ledelse de siste årene. 

– Siden 2018 har jeg jobbet som daglig leder i Skaginn 3X sitt datterselskap i Norge inntil Baader kjøpte det islandske selskapet i 2022. 

Han jobbet da med salg i Baader inntil han gikk til konkurrenten Marel høsten 2023.

– Gjennom disse selskapene har jeg jobbet med mange lakseslakterier i Norge, en viktig erfaring i forhold til min nye jobb, opplyser han. 

62-åringen er født og oppvokst på Ísafjördur på Island. 

– Min inntreden i sjømatnæringen var teknologiselskapet POLS, som senere ble en del av Marel. Der jobbet jeg med utvikling og kundekontakt og det førte meg til Norge der jeg arbeidet først med POLS og siden Marel sin agent i Norge Maritech Systems, avslutter han.