DNA-vaksinen mot PD krever intramuskulær vaksinering. Nå har Alsaker Fjordbruk kjøpt to nye linjer som kan gjøre jobben helautomatisk. Foto Skala Maskon.

Alsaker har bestilt to vaksinelinjer til for å kunne DNA-vaksinere mot PD

Selskapet vil dermed snart ha tre komplette anlegg for alle typer vaksinering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det melder Skala Maskon i en pressemelding.

I pressemeldingen skriver de at Alsaker Fjordbruk tidlig ønsket å ta i bruk Elancos nye DNA-vaksine mot PD. Denne vaksinen må settes intramuskulært og første omgang valgte Alsaker å sette vaksinene for hånd. Å vaksinere intramuskulært for hånd krever imidlertid betydelig ressurser.

Da Maskon presenterte sin nye doseringsenhet som beregnet for å sette DNA-vaksiner intramuskulært valgte Alsaker Fjordbruk valgte å investere i en komplett linje med automatisk IM vaksinering som ble satt opp og kjørt i gang på Fjon Bruk i mai i år.  

Utstyrt med den nye IM doseringsenheten har Alsaker Bruk hittil vaksinert ca. 4,2 millioner smolt med CLYNAV vaksine. Til dette trengs bare en operatør, som i hovedsak overvåket maskinen.

Maskon skriver i pressemeldingen at nå har Alsaker Fjordbruk har bestilt to nye komplette linjer til Bjølve Bruk og Salar Bruk.

Vaksineanleggene som er bestilt er utrustet med full fleksibilitet når det gjelder maskinvaksinering. Det betyr at man kan velge mellom antall ulike doser som skal i buke eller i kombinasjon med IM.