OK Marine vil gjøre fôring av rensefisk enklere for oppdrettere. Foto: OK Marine

Den nye fôringsautomaten gjør det enklere å fôre rensefisk

OK Marine har utviklet en fôringsautomat som de mener vil redusere både fôrspill og vedlikehold til et minimum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den nye fôringsautomaten, som går under navnet feedGOOD, fungerer på samme måte som en klassisk fuglemater. Fôret blir matet inn fra toppen av fôrautomaten og ledes ned i en skål som fisken selv kan forsyne seg av. 

- Forsøkene vi har gjort under utviklingsarbeidet viser at det meste av fôret blir liggende i skålen til det er spist opp. Dette gjør det enklere for oppdretteren å vite hvor mye rensefisken faktisk spiser, samtidig som det reduserer faren for at fôr skal drive ut av merden før det blir spist opp, forteller daglig leder i OK Marine, Atle Kristoffersen i en pressemelding.

Atle Kristoffersen er daglig leder i OK Marine og sier den nye fôringsautomaten fungerer på samme måte som en klassisk fuglemater. Foto: OK Marine

Har store ambisjoner

Det Kristiansand-baserte selskapet har levert utstyr for rensefisk siden 2010. Rensefiskskjul er selskapets største produktområde, men OK Marine har også ambisjoner om å kunne levere en større bredde av teknologi og tjenester knyttet til rensefisk og forebyggende lusebekjempelse. 

- Mange har fortalt oss at de bruker mye tid på vedlikehold av sine eksisterende fôrautomater som følge av funksjonsstans i forbindelse med temperatursvingninger og ved at pelleten klogger til systemet. Vi har derfor lagt vekt på at designet skulle være så enkelt og robust som mulig. 

- Vi har brukt holdbare materialer og på hele automaten er det kun én bevegelig del, nemlig reguleringen av hvor mye fôr som skal slippes ned i skålen. Dette gir betraktelig redusert risiko for funksjonsstopp, og gjør automaten enklere å vedlikeholde enn andre løsninger på markedet, legger han til.

OK Marine er en del av Egersund Group og søsterselskap av AKVA group.