Robin Halsebakk og Petter Gunnarstein i rederiet Sølvtrans skal denne gang ro for kreftsaken. I fjor samlet de to inn hele 1 020 000 kroner til Kreftforeningen. Foto: Andrea Bærland.

Denne gang skal Robin ro for kreftsaken - sammen med bobilkongen

Robin Halsebakk og Petter Gunnarstein fra Sølvtrans-rederiet skal under Nor-fishing ro fra Trondheim til Ålesund. Det skal de gjøre på bare åtte dager. Langs hele ruten skal det være program for å samle inn penger til Kreftforeningen. 

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I fjor sommer samlet Robin Halsebakk (28) og Petter Gunnarstein (44) inn over en million kroner til Kreftforeningen. I 6 uker i strekk syklet Robin, og flere andre langs hele norskekysten for å promotere Sykkel-VM, sjømatnæringen, rederinæringen og samlet inn penger for Kreftforeningen.

Petter kjent som bobilkongen, kjørte bobilen de bodde i underveis på turen. Karene tilbakela seg hele 5000 kilometer, hvor Robin tråkket fra Grimstad i sør til Kirkenes i nord. I år er målet deres å samle inn enda mer penger til det gode formålet.  

De to kameratene og kollegene er blitt svært gode venner etter flere tusen kilometer på hjul. Foto: Sølvtrans.

Vil bidra

Til Kyst.no/Skipsrevyen.no sier Robin at både han og kollega Petter Gunnarstein har begge hatt et nært forhold til kreft og kreftsaken.

- Vi ønsker igjen å bidra med det vi kan for å hjelpe kreftforeningen med videre forskning. Dette er i år, som i fjor, vårt felles prosjekt og vi håper næringen igjen kan samles rundt et slikt godt formål.

Les også: Robin er i mål og har samlet inn over millionen
Robin forteller at ideen kom på plass, da han og bobilkongen satt hjemme hos han og spiste fiskeboller, samtidig som de diskuterte sykkelturen og hvor fint det var.

- Vi satt da og idemyldret om hva det neste kunne bli. Petter kom da med forslaget å ro fra Nor Fishing i Trondheim og sør til Sulefisk og VM i sjakkelkasting hvor vi var invitert. Med tanke på at VM i sjakkelkasting var samme helgen som Nor-fishing sluttet så lot det seg ikke gjennomføre og vi reviderte utkastet til Trondheim - Ålesund.

God stemning for prosjektet 

Under Sjømat Norge sitt arrangement i Ålesund, lanserte de to prosjektet og det var flere som var interesserte i å være med.

- Dette var svært motiverende for å sette i gang prosjektet, sier han, og legger til at Håkon Rønning fra Aquastructures likte ideen veldig godt og tilbød å få laget en færing til prosjektet.

- Det er nå blitt gjort og resultatet er strålende, opplyser han. 

Robin Halsebakk syklet 5000 km i fjor sommer og samlet inn over en million kroner. Her ser du han sammen med bobilkongen Petter Gunnarstein i Kirkenes hvor de fikk en flott mottakelse av familie. Foto: Norges Sjømatråd.

- Alle kan bli med!

Robin oppfordrer alle til å være med å ro en etappe sammen med dem. 

- Dette er i år, som i fjor, vårt felles prosjekt og vi håper næringen igjen kan samles rundt et slikt godt formål. I år blir det meste utfordrende tror vi. Mye er væravhengig, men vi skal alltids komme oss i mål. Vi er svært spente på deltakelsen, sier han. 

- I alle havner kan vi love god stemning og vi oppfordrer folk til å være kreative for at vi sammen kan samle inn mest mulig penger til Kreftforeningen.

Robin Halsebakk sier han ser frem til å ro fra Trondheim til Ålesund for kreftsaken, og håper mange vil delta på reisen deres og samle inn mye penger. Foto: Andrea Bærland.

Robin påpeker at han har måttet trent en del for å forberede seg, og Petter har tenkt mye på hvordan han kan forberede seg.

- Petter (Bobilkongen) Gunnarstein har enda ikke startet å trene, men melder at han kun trenger 1 uke til å trene seg opp! «Gamle kunster visner aldri» Han er erfaren, jeg er uerfaren, så han mener det veier opp, sier Robin og ler. 

Se programmet deres nederst i saken.

Denne tradisjonsrike båten som er en såkalt "seksring", skal brukes når Robin og Petter ror fra Trondheim til Ålesund. Båten er bygget av far og sønn Borgfjord ved Båtskott Trebåtbyggeri på Stadsbygd. Foto: Båtskott trebåtbyggeri.

Tradisjonsrik båttype

Båten som skal brukes blir bygget ved Båtskott Trebåtbyggeri på Stadsbygd ved Kystens Arv ved Trondheimsfjorden. Der har far og sønn Borgfjord i løpet av 4,5 uker bygd en tradisjonell åfjordsbåt i størrelsen seksring.

Oppdraget syns de to var en spennende mulighet til å få bygge sammen. At båttypen kalles seksring skyldes at den har seks årer, tre årepar. Åfjordsbåten er en gammel båttype fra slutten av 1700-tallet, den bygges i gran og har øksa halser men saga bordganger.

Den skogrike bygden Åfjord ga liv til en stor næring på 1800-tallet hvor man bygde cirka 1500 pr år i 1845-50 for salg. Leder av båtbyggeriet, Einar Borgfjord, er en erfaren båtbygger som har bygd over 250 klinkbygde båter.

Her ser du programmet til de to Sølvtrans karene som sier litt om ruten de skal ro: 

  • Torsdag 23/8 :Dåp av fartøyet Ronja «TBN» om bord i MS Bruvik på Ila i Trondheim.
  • Fredag  24/8: Trondheim – Brekstad (26,5 NM)
  • Lørdag  25/8: Brekstad – Sandstad (19 NM)
  • Søndag 26/8 : Sandstad – Edøy (30 NM)
  • Mandag 27/8: Edøy – Kristiansund (19 NM)
  • Tirsdag 28/8: Kristiansund – Bud (30 NM)
  • Onsdag 29/8: Bud – Molde (18 NM)
  • Torsdag 30/8: Molde – Brattvåg (22 NM)
  • Fredag 31/8: Brattvåg – Ålesund (15NM)

Sponsorer av robåten er: Bunker Oil AS, Havyard ASA, MMC First Process AS, Nordea AS, Aas Mekaniske AS, Thommessen AS, Maritim Motor AS, Vegsund Slip AS og Stranda Prolog AS.