Fartøyet «Salmon Ark» har en produksjonskapasitet på cirka 3900 tonn fisk. Foto: Oatech.

Ett skritt videre for «Salmon Ark»

Planene bak et selvdrevet oppdrettsanlegg som kan operere i det åpne hav har nå fått patent og teamet er dermed ett skritt nærmere å realisere prosjektet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ocean Arks Tech (Oatech) er designet for operasjoner på kysten, i eksklusiv økonomisk sone og på hav der det kan finne de beste vannforholdene for fisken.

Fartøyet - som er designet for oppdrett av laks, ørret, tunfisk, seriola eller cobia - har en cirka produksjonskapasitet på 3900 tonn.

Innovativt desing

Oatech teamet har i utviklingsprosessen lagt stor vekt på designet for å sikre at fartøyet oppfylte kravene til oppfinnelsespatenter. Prosjektet måtte ha innovative løsninger for kapasitet, samt oppfylle de tekniske kravene som er nødvendige for å innvilget patentsøknaden.

- Dette er en lang prosess som tok mer enn to år, hvor hele laget var involvert. Denne innsatsen materialiserte seg ikke bare i et vakker design, men et patent av oppfinnelse, som etterlater oss på kartet over utviklinger med gode løsninger for global akvakultur, sier Oatech-teamet til Kyst.no søsternettsted Salmonexpert.cl.

Avansert patentering

Etter å ha først sikret et patent hjemme i Chile, er oppfinnerne nå i den internasjonale patenteringsfasen, som allerede er ganske avansert og gir dem en stor fordel fordi de som kommer etter dem med lignende utviklinger, vil ha innovasjoner som kommer innunder deres patent.

Les også den engelske versjonen på Kyst.no sitt søsternettsted Fishfarmingexpert.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.