Vilde Kristiansen sier til Kyst.no at hun trives veldig godt hos SalmoNor. Foto: Ole Andreas Drønen/Kyst.no.

- Man blir ikke satt til å gjøre drittjobbene

Det er stadig flere jenter som ønsker å ta del i havbruksnæringen. Kyst.no møtte Vilde Kristiansen som gjerne vil være en del av denne statistikken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Vilde Kristiansen går på VG1 Naturbruk på Namdalen Videregående og skal være utplassert på lokaliteten Lille Kvitholmen i Ytre Namdalen i to uker. Hun forteller til Kyst.no at hun har blitt tatt svært godt i mot.

Kjekkere enn skolebenken

- Jeg trives veldig her. Jeg har vært på andre plasser tidligere, men har hørt mye skryt om SalmoNor, så jeg ville finne ut selv hvordan det var her.

Kristiansen poengterer at det er mye kjekkere å være ute på lokaliteten enn å sitte på skolebenken. 

Gøril Rasmussen i OFNT er en svært engasjerende person som brenner for ungdom i Ytre Namdalen. Foto: Privat.

- De har vært veldig inkluderende. Man blir ikke satt til å ta drittjobbene, men får heller lov til å være med på alt som skjer på lokaliteten, sier hun fornøyd.

En positiv utvikling

Gøril Rasmussen fra Opplæringskontoret for fiskerifag i Nord-Trøndelag (OFNT) sier det har vært en stor utvikling med antall jenter som søker seg inn i næringen.

- Det var ikke så mye jenter før, men vi har jo hatt en del prosjekt og rekruttering, jenteleir og så videre. Når man får være med på å utfolde seg, skjære i fisk, og se hvordan det fungerer i praksis så kommer de, legger hun til.