Ingrid Kassen, administrerende direktør i eksportselskapet Norwell mener det har vært en utfordrende tid grunnet koronakrisen, men påpeker at hun jobber best under stress og mener selskapet virkelig har fått testet seg denne pressede situasjonen verden nå står overfor - Det er noe med at det er når det er vanskelig, det er mest spennende, sier hun. Her er hun sammen med teamet sitt. Foto: Norwell.

Norwell ligger over fjoråret på volum

Eksportselskapet Norwell har hele tiden konsentrert seg om å opprettholde en normal drift, på tross av koronasituasjonen man står oppe i. Norwell-sjef Ingrid Kassen sier til at de ligger over fjoråret på volum og opplever at de har en kontrollert og god drift. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ingrid Kassen har jobbet som administrerende direktør for eksportselskapet Norwell i Florø i 11 år. Kyst.no/Norsk Fiskeoppdrett har tatt en prat med Norwell-sjefen for å høre hennes erfaringer under koronakrisen, og hvordan hennes ansatte har jobbet for å få norsk laks og fisk ut i verden.

- God drift

Kassen sier at hun opplever at eksportmarkedet fungerer overaskende bra, på tross av koronautfordringer. Eksportselskapet har hele tiden konsentrert seg om å opprettholde en normal drift, på tross av koronasituasjonen man står oppe i.

Eksportselskapet Norwell fryktet blant annet venting på grensene, karantene for sjåfører og så videre grunnet korona, men Norwell-sjef Ingrid Kassen sier eksporten har gått over all forventning. Foto: Norwell.

- Vi ligger over fjoråret på volum og opplever at vi har en kontrollert og god drift.

- Gått over all forventing

Kassen sier at da alt ble nedstengt i mars så var vi veldig usikre på hva som var fornuftig å gjøre. Vi har tross alt 25-30 millioner på veiene hver uke, og med varsel om stengte grenser så vurderte vi å ta ned volumet til minimum. 

Kassen forteller at de fikk gjennom media, som alle andre, varsel om at land etter land ble nedstengt og selv om det ble presisert at varetransporten skulle prioriteres, så visste de ikke hvordan dette skulle skje i praksis. Selskapet fryktet blant annet venting på grensene, karantene for sjåfører og så videre.

- Stoppet transporten opp så ville det bety store tap for oss. Det samme med foredlingsfabrikkene som er våre kunder. Om de stengte, hva gjør man da?  Vi valgte etter å ha sjekket det som kunne sjekkes, å kjøre business as usual. Og det har gått over all forventning, egentlig.

Les hele lederintervjuet med Norwell-sjef Ingrid Kassen som forteller om hvordan det har vært å lede eksportselskapet i en utfordrende tid med covid-19 epidemien i den nye utgaven av Norsk Fiskeoppdrett. (krever abonnement)