Tanja Hoel er ny styreleder i Brønnbåteiernes Forening. Foto: Kystrederiene

Ny styreleder i Brønnbåteiernes Forening

Tanja Elisabeth Hoel ble av årsmøtet i Brønnbåteiernes Forening (BREF) valgt som ny styreleder for organisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hoel er 45 år og bosatt i Bergen med mann og fire barn. Hun ble valgt etter en omfattende utvelgelsesprosess på bakgrunn av hennes kunnskap og nettverk innenfor innovasjon og næringspolitikk innen havbruksnæringen i Norge.
- Den norske brønnbåtnæringen er verdensledende og et av de viktigste leddene i havbruksnæringen. Jeg ser frem til å arbeide med fremtidsrettede rederier for en fortsatt bærekraftig utvikling av næringen, sier Hoel.

Hoel har hatt en ledende posisjon i havbruksnæringen som grunnlegger og direktør av «National Centres of Expertise, The Seafood Innovation Cluster», hvor hun har jobbet med bærekraft og innovasjon sammen med globale sjømatselskaper, offentlige myndigheter og kunnskapsmiljøer. Hun har hatt en rekke verv og oppdrag knyttet til rammebetingelser for sjømat og havnæringene og har et stort næringspolitisk kontaktnett. Hoel tar over etter Bente Lund Jacobsen som gir seg som styreleder i BREF, da Jacobsen skal tiltre stillingen som eldreombud i Norge.

- Vi har hatt noen fine år med Bente på laget og ønsker henne lykke til videre med viktig arbeid. Samtidig gleder oss over å ha fått på plass Tanja og hennes solide kompetanse. Vi ser frem til samarbeidet, sier Tor Arne Borge administrerende direktør i Kystrederiene.

Hoel har en master i marinbiologi fra Universitet i Bergen og en Executive Master fra Norges Handelshøyskole. Hun er i dag ansatt som Innovasjonsansvarlig i Hatch Blue, et internasjonalt investeringsselskap som jobber med bærekraftig utvikling av den globale akvakulturindustrien.
Årsmøtet i BREF fornyet også tilliten til øvrig styre, da både nestleder Børge Lorentzsen fra Norsk Fisketransport og styremedlem Hans Bakke fra Seistar Holding ble gjenvalgt. Varamedlemmer Helge Ervik fra Rostein og Linn Holmen fra Frøy Gruppen ble også gjenvalgt.

Fakta om Brønnbåteiernes Forening

Brønnbåteiernes Forening (BREF) er en sammenslutning av redere som eier brønnbåter og andre fraktefartøy som transporterer fisk i havbruk. Foreningen er fullverdige medlemmer av Kystrederiene og Kystrederiene er sekretariat for BREF. Foreningens formål er å samle medlemmer til ivaretakelse av felles interesser.