Illustrasjonsbilde av settefisk/smolt. Foto: Linn Therese skår Hosteland/Kyst.no.

Solgte mer, men fikk et dårligere resultat

Salmonor Settefisk AS solgte i 2017 hele sin produksjonen til morselskapet Salmonor AS, men fikk en liten nedgang fra året før.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet hadde en omsetning i fjor på 28 millioner kroner, mot 26 millioner året før. Driftsresultatet ble på tre millioner, mot seks millioner året før. En nedgang på tre millioner kroner.

Driftsmarginen ble på 12 % og selskapet hadde en egenkapitalandel på 50 %.

Solgte hele produksjonen

Salmonor Settefisk AS solgte i 2017 hele sin produksjonen til morselskapet Salmonor AS, og salget skjer til markedsbaserte priser.

- Selskapet oppnådde siste år et resultat som budsjettert. Styret mener selskapets drift er godt tilrettelagt for en normal produksjon, men selskapet må se på alternativer fremover for å optimalisere produksjonen ytterligere, skriver styret i sin årsberetning.

Nøkkeltall for 2016 og 2017:

Fokus på null rømming og smittebegrensing

SalmoNor Settefisk AS har i følge årsberetningen et sterkt fokus på miljø, og det ytre miljø er stabilt og godt. Bedriftens kvalitetssikringssystemer bidrar til at miljøet til enhver tid er under oppfølging. Styret mener forurensningen fra anleggene svarer til det normale for næringen. Ledelsen har hatt stort fokus på mål om null rømming og smittebegrensning. 

Morselskapet Salmonor har sendt søknad til Nordland fylkeskommune om å får produsere fem millioner settefisk med RAS-teknologi i Bindal, melder Brønnøysunds Avis.

  • SalmoNor Settefisk AS er en oppdrettsbedrift som produserer smolt basert på innkjøp av rogn fra NFA-systemet.
  • Selskapet ble stiftet i 2011.
  • Deres forretningskontor er lokalisert på Rørvik i Vikna kommune, mens produksjonsanlegget ligger i Nærøy kommune.