Skjermdump av Laksebørsen.

- Timing for kjøp og salg er en viktig faktor

Næringen viser stor interesse for den digitale markedsplassen Laksebørsen, nå håper skaperne bak siden at flere i næringen tørr å bruke denne handelsmetoden.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Laksebørsen er en forholdsvis ny markedsplass der oppdrettere og eksportører samles for å avtale pris på oppdrettslaks.

Temaet består av Kristian Almås, Pernille Stadsnes og Brian Andreassen.

Kristian Almås forteller at næringen viser stor interesse for det de driver med og de fleste selskapene i deres målgruppe har registrert seg.

- Det siste halvåret har flere aktører i næringen uttalt seg offentlig om at det er behov for en ny handelsmetode og vi i Laksebørsen håper dermed at næringen «tørr» å bruke denne handelsmetoden. Vårt mål er å bli referansepunktet til råvarepriser i oppdrettsnæringen, vi mener det vil skape en større trygghet for alle aktørene som omsetter oppdrettsfisk, sier han.

Større svingninger i pris

Almås påpeker at oppstart av et nytt konsept er en tøff jobb, og at de lanserte noe som var helt nytt for oppdrettsnæringen og det derfor har tatt tid å komme skikkelig i gang.

Han forteller at prisene er ekstremt volatile, og at svingningene er mye større og prisene ligger på et høyere nivå -enn for bare noen år siden.

- Timing for akkurat kjøp og salg er derfor en viktigere faktor for å lykkes enn det var tidligere. Det er viktigere enn noen gang at kommunikasjon og markedsinnsikt blir bedret, påpeker han.

Interesse fra næringen

Almås forteller at de har brukt mye tid på tilpasning og programmering, noe som har resultert i liten eller variabel omsetning på Laksebørsen. Det ukentlige kvantumet sier han har variert fra ingenting til auksjoner med stykkgods, til uker med auksjoner av flere lastebiler.

- De dagene vi har auksjoner er det stor trafikk på Laksebørsen, noe som beviser at næringen har et behov og interesse for det vi driver med, understreker han.

I disse dager fokuserer de på opplæring av brukerne deres og de tror dette vil etablere et mer stabilt handelsmønster på Laksebørsen fremover.

- Det har blitt høst og vi nærmer oss snart jul, noe som skaper et enda større behov for en tryggere handelsarena ettersom vi erfaringsmessig opplever sterke markedskrefter på denne tiden av året.

Laksebørsen har siden i sommer endret besøksadresse til Grimmergata 5, Ålesund og engasjert to nye medarbeidere.

- Våre medarbeidere besøker for tiden flere aktører i næringen og skulle noen ønske besøk for å bedre innsikt i det vi driver med er det bare å ta kontakt, sier han avslutningsvis.