Daniel Arntzen-Nordqvist inn i rollen som forretningsutvikler. Foto: Salten Aqua

Tung kompetanse hentes inhouse

1. mai går Daniel Arntzen-Nordqvist inn i rollen som forretningsutvikler/prosjektleder hos Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm. Daniel kommer opprinnelig fra Linköping i Sverige, men skal nå jobbe med å lansere lokalprodusert, norsk laks i USA gjennom Nordic Blu-merkevaren.  

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fra Linköping til Bodø

Daniel (39) er utdannet siviløkonom, og har fartstid hos blant annet BDO, Innovasjon Norge og Sony Ericsson. Fokusområder har vært blant annet internasjonal forretningsutvikling og oppstart av norske bedrifter i utlandet, med hovedvekt på teknologiske løsninger. Daniel kommer fra en stilling som Manager i BDO, hvor han har hatt ansvaret for tjenester innen forretningsutvikling i regionen.  

Daniel bor på Mørkved sammen med kona Marianne og deres to barn. Han er opprinnelig fra Linköping i Sverige, men flyttet sammen med Marianne til Bodø i 2005 for å studere.

- Vi skulle egentlig bare studere, men fikk etterhvert et stort nettverk her. Når barna kom til, bestemte vi oss for å bli boende, forteller Daniel i en pressemelding.

Nordic Blu og USA

Som Manager i BDO jobbet Daniel med Nordic Blu- prosjektet, og har fra oppstart jobbet med produktet som ble lansert på det amerikanske markedet for om lag ett år siden. Nordic Blu er merkenavnet på laks fra Skjerstadfjorden, som tilfredsstiller strenge miljøkrav. Daniel vil tre inn i en lederrolle for Nordic Blu- prosjektet. Laksen er produsert av Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm i Skjerstadjorden, og står som eneste sjøbaserte, atlantiske oppdrettslaks i verden rangert som «Best Choice» iht. Seafood Watch- programmets anbefalingsliste. I tillegg til Nordic Blu, vil Daniel involveres i ulike prosjekter i Salten Aqua-gruppen. 

Eiere Nordic Blu av Salten Aqua.

- Jeg får jobbet aktivt med forretningsutvikling for eierne i Salten Aqua- gruppen, hvor Nordic Blu kommer til å være en sentral del av arbeidshverdagen min, sier Daniel. At produksjon skjer lokalt her i Salten, av familiebedrifter og team som er stolte av det de jobber med, er en fin bonus og jeg gleder meg til å bli med på laget, avslutter Daniel.

- Daniel blir en viktig ressurs for oss fremover. Vi har satt oss høye mål og da er det viktig for oss å ha riktig kompetanse internt for å løfte prosjekt på det nivået vi ønsker å være på. Vi ønsker Daniel velkommen og ser frem til å jobbe med han, sier Geir Wenberg, Administrerende Direktør i Salten Aqua-gruppen.